Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Kemalu Čauševiću pozlilo u sudnici dok ga je advokat branio: Čaušević je stipsa, on neće ni kafe platiti!

Nemojte propustiti

53a14a4d-c0d4-43b9-8cff-442a5bfa64d2-kemal-causevic-preview
Na jučerašnjem ročištu u Sudu Bosne i Hercegovine u Sarajevu koje je održano po prijedlogu Tužilaštva BiH za određivanje pritvora za deset osumnjičenih u predmetu “Kemal Čaušević i drugi”, koji su u srijedu uhapšeni u akciji “Pandora” u zajedničkoj akciji Tužilaštva BiH i SIPA-e, Asim Crnalić, advokat Kemala Čauševića, govorio je o bogatstvu svog klijenta.

– On nije trošio novac po kafanama, a moram reći i da je stipsa i da neće drugome platiti kafu. Sve što je imao, ulagao je u nekretnine, čak nije ni putovao, izuzev ako bi mu za to bile plaćene dnevnice, od kojih je također zaradio značajnu sumu, naveo je Crnalić, dodajući da je porijeklo Čauševićeve imovine lako provjerljivo.

Čaušević se požalio Sudu BiH na uvjete u pritvoru.

– Dva dana ništa nisam jeo, a nisu mi htjeli donijeti ni naočare. Uvjeti u kojima drže pritvorene su nehumani. Nisu mi dali ni da se presvučem, a nuždu vršimo u posudi u sobi u kojoj boravimo, rekao je Čaušević.

Njemu je u toku suđenja bilo loše, pa ga je sudija pitala da li želi da napravi pauzu, na što je Čaušević rekao da može izdržati do pauze, prenose Nezavisne novine.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Načelnica Opštine Jezero: Mi bi sa Milom Dodikom i u HDZ!

- Mi bi sa Milom da bude stani-pani i u HDZ!!! - istakla je Ružičić na Twitteru. Načelnica opštine Jezero...

Možda vas zanima i ovo