Subota, 4 prosinca, 2021

Kesić ismijao Dodika, smjestio ga u “Breee”, a onda je okrenuo šolju sa njegovim likom

Nemojte propustiti

Milorad Dodik je zauzeo 4. mjesto u Kesićevoj rubrici “Breeeee” u kojoj je debitovao sa svojim izjavama o pjesmi “Pukni zoro”.

Milorad Dodik česta je “mušterija” Kesićevih dosjetki, u kojima na ironičan način govori o bahatom ponašanju lidera SNSD-a. Ovoga puta u njegovih “24 minuta” Kesić je Dodika pomenuo čak dva puta, a toliko mu je njegov performans sa pjesmama u Predsjedništvu BiH bio inspirativan da je čak izradio šolju sa njegovim likom iz koje je uz ironičnu poruku nazdravio na kraju emisije.

Dodik je zauzeo 4. mjesto u Kesićevoj rubrici “Breeeee” u kojoj je debitovao sa svojim izjavama o pjesmi “Pukni zoro”.

-Ja sam pjevao Pukni Zoro pjesmu pa je on to pogrešno razumio vjerovatno, to je divna pjesma koju su pjevali srpski vojnici na Kajmakčalanu u teškim borbama da se vrate kući, podsjetio je Kesić na Dodikove izjave i kazao:

-Tačno tako, a kada su 1918. probijali Solunski front pjevali su “Here I Come, Here I Go”, a kada su se naši junaci konačno vratili zapjevali su onu čuvenu staru “Samo malo, malo bi te tako…”, poručio je Kesić u svome stilu.

Da Kesićeve izjave budu jasnije, podsjetićemo da je Robert Pešut, poznatiji kao Magnifico, pjesmu “Pukni zoro” napisao za film iz 2010. godine “Montevideo, Bog te video”,ali član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je kazao da su je pjevali srpski vojnici u Prvom svjetskom ratu.

Potom je Kesić za kraj emisije odjavu posvetio upravo našem članu Predsjedništva BiH i kazao:

-Čuvajte se onih koji se najviše busaju u grudi patriotizmom, tradicijom i rodoljubljem jer se često desi da su to samo foliranti koji blage veze o našoj historiji, tradiciji ni o rodoljublju nemaju, aj pa… Pukni Zoro, živjeli, kazao je Kesić nazdravljajući iz šolje sa likom Milorada Dodika.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dačić: Meni je uvijek bliži naš brat po krvi ovdje nego bilo koji specijalni izaslanik, prošlo je vrijeme kada se pitanje Balkana rješavalo vojno

Dačić smatra da je omalovažavanje srpskog naroda prešlo svaku granicu. Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je, povodom imenovanja specijalnog...

Možda vas zanima i ovo