Srijeda, 8 prosinca, 2021

Kidd nije birao riječi kojima bi pohvalio Teletovića

Nemojte propustiti

Jason Kidd
Jason Kidd

Mirza Teletović sinoć je na parketu dokazao koliko vrijedi.

Ubacivši 34 poena Dallas Mavericksima, Teletović je postavio novi rekord karijere kada su poeni u pitanju, te je definitivno dokazao i pokazao da se radi o igrači sposobnom da igra na najvišem mogućem nivou u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

Nakon utakmice, trener Brooklyn Netsa Jason Kidd imao je samo riječi hvale za nastup kapitena košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

“Za Mirzu je veoma važno to što je dobio priliku da igra i provodi više minuta na parketu. Teletović je to, zahvaljujući svojim izuzetnim radnim navikama, iskoristio na najbolji način”, kaže Kidd, pa nastavlja:

“On nije jedan od onih igrača koji se samo pojave na treningu pred utakmicu i malo šutira. Radio je zaista naporno kako bi stigao ovdje gdje je sada”.

“Ipak, za ovakav napredak Teletovića dio zasluga ide i njegovim saigračima koji mu bezgranično vjeruju. Kao što je bitno da trener ima povjerenje igrača, tako je bitno da igraču vjeruju i njegovi saigrači”, dodao je Kidd.

(Sport.ba)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Grlić Radman poručio Milanoviću: Genocid je genocid, tu se ne propitkuje broj žrtava! Postoji samo genocid!

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je u nekoliko navrata komentarisao genocid u Srebrenici prvenstveno nakon što je HDZ uz SNSD...

Možda vas zanima i ovo