Utorak, 18 svibnja, 2021

Zavolio Mostar: Kim Han-sol ostaje u BiH do 18. rođendana

Nemojte propustiti

U Domu “Herceg Stjepan Kosača” u Mostaru u utorak je održana svečana dodjela diploma šestoj generaciji učenika Koledža ujedinjenog svijeta (UWC) na kojoj su promovirana 72 maturanta iz više od 25 zemalja svijeta.

Kim Han-sol
Kim Han-sol

Među novim diplomantima bio je i Kim Han-sol, unuk preminulog sjevernokorejskog diktatora Kim Jong-ila te nećak sadašnjeg vođe Kim Jong-una, koji se od svog dolaska u Mostar 2011. godine tek jučer prvi put sa svojim kolegama pojavio u javnosti, piše Dnevni avaz.

Han-sol ponovo nije želio davati izjave za novinare koji su pristigli iz cijelog svijeta samo da bi dobili minutu njegovog vremena. On je samo kratko prokomentirao da su mu posljednje dvije godine koje je proveo u Mostaru bile predivne i da je najviše vremena proveo učeći.

Od njegovih kolega saznaje se da je Kim zavolio Mostar i da je odlučio 18. rođendan, 16. juna, proslaviti u ovom gradu.

Kako Dnevni Avaz saznaje zainteresiran je za ljude i politiku u BiH. Najveća mu je želja doživjeti da se Sjeverna i Južna Koreja “otvore” jedna prema drugoj i da Korejci konačno počnu živjeti bez ikakvih barijera.

– On smatra da je nacionalizam čisti idiotizam i glupost. Kad je tek stigao u Mostar, živio je u sobi s dječakom koji je bio opterećen time, zbog čega je zatražio da ga premjeste u drugi internat. To dovoljno govori o njemu – kazuju njegove kolege.

Prema Avazovim saznanjima, nikada u svom životu nije upoznao strica Kim Jong-una, trenutnog vođu Sjeverne Koreje, iako bi Kim trebao biti njegov prestolonasljednik.

– To je jedan momak koji je druželjubiv i uvijek nasmijan. U školi je najviše volio sociologiju i filozofiju, dok mu matematika i nije baš “ležala” – otkrile su njegove kolege.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sjećate li se vatrene Ruslane? Upravo je proslavila 47. rođendan, evo kako danas izgleda

Skoro svi se sjećamo predstavnice Ukrajine, vatrene Ruslane, koja je pobijedila na Evroviziji u Istanbulu 2004. godine. Ruslana danas ima...

Možda vas zanima i ovo