Subota, 24 srpnja, 2021

Kina: Godišnja zarada većine ruralnog stanovništva manja od 360 dolara

Nemojte propustiti

Kina u narednih šest godina iz siromaštva planira izvući oko 70 miliona svojih stanovnika. Prema podacima Kineskog biroa za statistiku, godišnja zarada kod većinskog dijela stanovništva u ruralnim područjima manja je od 360 dolara

Prema vijestima kineske agencije Xinhua, zamjenik direktora kineske Državne grupe za razvoj i borbu protiv siromaštva Hong Tienyun izjavio je kako je borba protiv siromaštva jedna od glavnih tema Kine u njenom razvojnom planu za period 2016.- 2020. godina.

“Naš cilj na mjesečnoj bazi je jedan milion ljudi, odnosno u narednih šest godina iz siromaštva želimo izvući 70 miliona ljudi”, rekao je Hong.

On je kazao kako je, i pored vrlo brzog ekonomskog rasta Kine, siromaštvo jedan od najvećih problema u ovoj zemlji, te da je ovaj problem posebno zastupljen u ruralnim područjima.

“Imamo šest godina da se izborimo s ovim problemom”, kazao je Hong, te naglasio kako će država u narednom periodu puno više ulagati u obrazovanje, podržati poslovni sektor, te poboljšati infrastrukturu i zdravstveni sektor u ruralnim područjima.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Reagovao još jedan političar iz Srbije: Inckov potez je težak udarac velikosrpskim politikama u Srbiji i RS

GDF je oštro osudio reakciju srpskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika i uvrede koje je iznio na...

Možda vas zanima i ovo