Utorak, 22 lipnja, 2021

Kineska tinejdžerka preživjela pad aviona u San Francisku, pregazili je spasioci

Nemojte propustiti

Američki patolozi nastoje da ustanove da li je jednu od dvije poginule kineske tinejdžerke u padu ”boinga 777” na aerodromu u San Francisku pregazilo vatrogasno vozilo u opštem metežu poslije nesreće. Rezultati obdukcije se očekuju tokom sedmice.

roditelji-Šesnaestogodišnja djevojka je pronađena pored tobogana za evakuaciju pored lijevog krila leta 214 “Asian Airliness”. Obje u sjedjele u zadnjem dijelu letjelice i prve su žrtve u udesu nekog “boinga 777”.

Sudeći prema povredama koje smo konstatovali, moguće je da je djevojku u opštem haosu pregazilo jedno od naših vozila, ili neko drugo vozilo koje je stiglo na mjesto udesa. Njene povrede odgovaraju povredama koje nastaju prilikom gaženja nekog vozila preko tijela. To je trenutno predmet naše istrage – rekla je Džoan Hejis-Vajt, šefica vatrogasne službe San Franciska, dodajući da će istražitelji pregledati video-snimke sa sigurnosne kamere na aerodromu.

spasavanje-san-r– Na tijelu nema tragova većih opekotina, ali znaćemo šta se desilo tek poslije obdukcije i o tome prvo moramo da obavijestimo roditelje, pa tek onda medije – izjavio je patolog dr Robert Fukro.

Druga djevojka je poginula od povreda zadobijenih kada je prilikom udara aviona u pistu bila katapultirana uvis. Poginule djevojke Je Meng Juan i Vang Lin Džija putovale su iz Kine u SAD, u letnji kamp Univerziteta Stanford, a zatim u Hrišćansku školu u Dolini San Fernando.

Inače, uzrok nesreće još se ispituje. Snimak iz kokpita “boinga 777” “Asian Airliness” pokazuje da su piloti u poslednjem trenutku pokušali da podignu avion i odustanu od sletanja, ali je već bilo kasno.

Kako prenose američki mediji, piloti su jednu i po sekundu pre udara u pistu javili kontroli leta da odustaju od slijetanja, i da će podići avion i napraviti polukružni manevar, nakon čega bi ponovo pokušali da slete.

Da nešto nije u redu, kapetan južnokorejskog aviona shvatio je sedam sekundi pred slijetanje, kada je dodao brzinu na letelici u pokušaju da je podigne.

Pilot Lee Kang-kook je nakon toga tražio da odgodi slijetanje i napravi novi krug. Lee Kang-kook je dosad imao 10.000 sati leta, ali od toga samo 43 sata za upravljačem Boeinga 777.

Vlasnik aviona tvrdi da je pilotu asistirao drugi pilot koji je imao više iskustva s Boeingom 777. Lee Kang-kook je 29 puta slijetao u San Francisco ali je tada bio za upravljačem drugih vrsta aviona te je ovo bio prvi put da je slijetao s Boeingom 777.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Turković i Kurz u Beču: Najavljeno milion vakcina za Zapadni Balkan

- Kancelaru sam rekla da smo zahvalni smo što se ta saradnja nastavlja, jer se i borba protiv pandemije...

Možda vas zanima i ovo