Nedjelja, 1 kolovoza, 2021

Kinezi ulažu 182 milijarde dolara u povećanje brzine interneta

Nemojte propustiti

Kina trenutno zauzima 82. mjesto na svijetu po prosječnim brzinama interneta, što je sporije od zemalja poput Malezije i Tajlanda te je vlada ove zemlje nedavno odlučila promijeniti situaciju i uložiti veliki novac u infrastrukturu i povećanje brzine interneta u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta.

Prema Reutersu, to će biti ključni korak za drugu najveću svjetsku ekonomiju koja trenutno bilježi najslabiji rast posljednjih godina – umjesto proizvodnje jeftinog hardvera, Kina u sljedećih deset godina želi ostvariti veliki napredak u svemirskoj industriji, e-trgovini i bioinženjerstvu, piše Zimo.co.

Da bi u tome uspjeli, prvo je potrebno pripremiti infrastrukturu za brzi internet te do kraja 2017. u povećanje brzine interneta Kina planira uložiti više od 182 milijarde dolara.

Ove godine uložit će skoro 70 milijardi dolara, a tijekom sljedeće dvije još malo više od 112 milijardi za razvoj optike i brzih 4G mobilnih mreža.

”Internet i tehnologija ključni su katalizatori za napredak prema ekonomiji koja je organizirana oko servisa”, komentirao je najavu ovih velikih ulaganja premijer Li Keqiang.

Također, svoj udio u razvoju brzog interneta dat će i tri kineska mobilna operatera – China Mobile, China Unicom i China Telecom koji su najavili smanjenje cijena mobilnog interneta i skorašnje povećanje brzina mobilnog surfanja, kako bi privukli što veći broj korisnika na brže 4G mreže.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sarajevo: Za dva dana utrošeno samo 4.100 vakcina, a toliko je bilo planirano po jednom danu

Iako se očekivalo da će odziv građana biti daleko veći, naročito zbog kritika vlastima što nema vakcina i sporog...

Možda vas zanima i ovo