Srijeda, 17 kolovoza, 2022

Kiropraktičar čovjeku slomio kičmu: Završio u komi, nakon tri mjeseca umro

Nemojte propustiti

BEOGRAD – Tokom tretmana se ukočio i ostao je paraliziran. Na Institutu mu je konstatirana fraktura 1. vratnog kralješka, uslijed čega je ostao nepokretan i odmah je stavljen u induciranu komu.

Vijest da je Milan Đ. (58) preminuo nakon tretmana kod kiropraktičara u jednoj privatnoj klinici u Beogradu zgrozila je Srbiju.

Kako je objavilo Više javno tužilaštvo u Beogradu, on je otišao kod kiropraktičara da namjesti prvi vratni kralježak, ali je nakon tretmana ostao nepokretan i prevezen je na Institut za ortopediju Banjica, gdje je 9. srpnja preminuo. Iz klinike je Telegrafu poručeno da ih “novinari zovu cijeli dan i da će se o slučaju oglasiti najkasnije sutra”.

“Cijeli dan nam zvone telefoni. Moramo prvo provjeriti o čemu se radi, a onda ćemo se oglasiti, danas ili sutra”, poručili su.

Nakon tretmana ostao paraliziran

Milan Đ. je u privatnoj klinici bio na tretmanu kod kiropraktičara radi namještanja prvog vratnog kralješka. Tokom tretmana se ukočio i ostao je paraliziran. Na Institutu mu je konstatirana fraktura 1. vratnog kralješka, uslijed čega je ostao nepokretan i odmah je stavljen u induciranu komu.

Preminuo je u subotu 9. jula na Institutu za ortopediju. Više javno tužilaštvo objavilo je da će procijeniti ima li elemenata kaznenog djela i u čijoj je nadležnosti.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Piletina u BiH ponovo poskupjela: “Bilo je neizbježno, molimo za razumijevanje”

Proizvođači smatraju da bi država morala da reaguje i da im pomogne, ali ne kriju skepticizam po tom pitanju. Cijene...

Možda vas zanima i ovo