Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Kiša ne pomaže, u Sarajevu se nastavljaju redukcije vode

Nemojte propustiti

Vodosnabdijevanje grada u dnevnim satima postepeno normalizuje u smislu smanjene potrošnje vode u zonama.

Stanje na izvorištima u hidrološkom smislu je veoma loše, podzemne akumulacije su i dalje u konstantnom padu i dotok vode u rezervoare je i dalje slab te se ne očekuje poboljšanje bez obilnijih padavina.

Mobilni tim će i u toku današnjeg dana pratiti stanje s akumulacijama u rezervoarima i na glavnom izvorištu Sarajevsko polje i ako dođe do eventualnih promjena u pogledu vodosnabdijevanja Kantona Sarajevo blagovremeno informisati javnost, saopćeno je iz KJKP «Vodovod i kanalizacija» d.o.o Sarajevo.

U toku noćnih sati, od 24.00 do 05.00, isporuka vode vrši se pod smanjenim pritiskom i to u dijelovima grada: od Dolac Malte do Baščaršije, Otoka, Č. Vila, Alipašino polje, Dobrinja, Saraj polje, Rajlovac, Velešići, Pofalići, Kobilja Glava, Bare- Šip, Ciglane, Koševsko brdo, ulice Alipašina i Koševo, Cicin Han i Soukbunar, Podhrastovi, Grdonj, Sedrenik, Sokolovići, Vogošća, Pogledine, Hrid, Bistrik, Mahmutovac, Turkušići, Hrasno brdo.

Zbog izvođenja radova na popravljanju kvarova na vodovodnoj mreži danas od 09.00 do 16.00 sati doći će do poremećaja u vodosnabdijevanju sljedećih ulica : Tekija, Paje, Tepebašina, Drinska, Adema Buće, Muhameda Arapčića, Numan Paše Ćuprilića, Pijačna, Bare Kod Stupa, Kamenolom, Sarač Ismailova, Hladivode Sokak, Iza Gaja, Trg Solidarnosti, Novopazarska.

Iz KJKP «Vodovod i kanalizacija» apeluju na potrošače da vodu koriste što racionalnije, kako bi se obezbjedile dovoljne količine vode u rezervoarskim prostorima i održalo koliko-toliko normalno vodosnabdijevanje.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Reagovao Igor Crnadak: Peticija protiv Inzkove odluke koju je pokrenuo Milorad Dodik je “notorna glupost”

Crnadak naglašava da je peticija protiv Inzkove odluke koju je pokrenuo Milorad Dodik "notorna glupost". Generalni sekretar PDP-a Igor Crnadak...

Možda vas zanima i ovo