Ponedjeljak, 25 listopada, 2021

Kiseljak: Potraga za ubicama Saliha Babaluka, saslušano 28 osoba

Nemojte propustiti

Foto: H. Cukle/Avaz
Foto: H. Cukle/Avaz

Pripadnici MUP-a Srednjobosanskog kantona i danas intenzivno tragaju za tri maskirane osobe koje su u noći na utorak upale u porodičnu kuću bračnog para Saliha (77) i Hajrije Babaluk (74) u Gomionici, općina Kiseljak, tražeći novac.

– Hajrija je bila svezana, oslobodio ju je njen sin Vahid, a moj brat Salih je od povreda podlegao. Imaju dva odrasla sina Vahida i Almira. On je bio penzioner, a ona domaćica. Policija je našla nož u blizini kuće, vjerovatno im je ispao dok su bježali. Jučer sam brata vidio na njivi ovdje isred kuće, pripremao je njivu za oranje. Kako smo čuli tražili su im pare, Hajra im je govorila da uzmu tele, pošto se većinom kradu telad, navodno su rekli ne treba nam tele, mi hoćemo pare.

Kako smo čuli njega su na spavanju našli, a ona je bila u štali rekao je jučer za “Dnevni avaz” brat ubijenog Husnija Babaluk.

– Još uvije nismo pronašli osobu koja ja ubila Saliha Babaluka. Pripadnici MUP-a SBK jučer su saslušali 28 osoba, 16 u svojstvu svjedoka, a 12 osoba je prošlo kriminalističku obradu, kako bi se utvrdila njihova eventualna povezanost sa ovim krivičnim djelom, rekao je za portal “Dnevnog avaza” glasnogovornik MUP-a SBK Rusmir Prohan.

Prohan je još istakao kako su u potrazi za razbojnicima angažovane jake policijske snage.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Cvijanović poslala žestoku poruku Izetbegoviću: “On želi muslimansku državu”

"Da je Izetbegović sposoban za suživot on bi umjesto što prijeti ratom, sjedio sa drugima i razgovarao kako i...

Možda vas zanima i ovo