Četvrtak, 25 travnja, 2024

KJKP “Rad” intenzivno čisti smeće u gradu

Preporučeno

Kantonalno javno komunalno preduzeće “Rad” intenzivno od jučer popodne čisti smeće u Sarajevu, koje se nakupilo tokom posljednjih nekoliko dana otkako je gradska deponija Smiljevići bila blokirana zbog protesta građana koji žive u blizini deponije.

– Centar grada je očišćen od otpada, a od jutros su pojačane aktivnosti na odvozu smeća i do 14.00 sati ćemo odvući oko 70 posto otpada, kazao je Feni glasnogovornik KJKP “Rad” Mirza Ramić.

Naglasio je da bi do sutra ujutro trebao biti normaliziran odvoz otpada.

Gradska deponija u Buča Potoku ponovo je stavljena u funkciju, jučer poslijepodne nakon što su predstavnici Vlade Kantona Sarajevo, Općine Novi Grad i KJKP “Rad” postigli dogovor s predstavnicima građana sedam novogradskih mjesnih zajednica.

Građani, koji su blokirali rad preduzeća “Rad” zbog nepropisnog odlaganja otpada te širenja neugodnog mirisa, pristali su da se pomjere s ulice da bi KJKP “Rad” mogao nastaviti odvoz smeća sa sarajevskih ulica. Postignut je dogovor da se odmah krene u sanaciju deponije.

Oni su i 2. novembra okupljanjem ispred deponije Smiljevići izrazili nezadovoljstvo zbog nemara vlasti koja ništa ne poduzima kada je riječ o gradskoj deponiji Smiljevići i neugodnom mirisu. Građani su nezadovoljstvo izrazili i 3. novembra protestujući ispred Tužilaštva BiH.

Stanovnici sarajevskih naselja koji se nalaze uz gradsku deponiju Smiljevići su 7. novembra ujutro blokirali ulaze i izlaze sa sanitarne deponije Smiljevići i blokada je trajala do jučer popodne nakon što je postignut dogovor s predstavnicima Vlade KS-a i preduzeća “Rad”.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Influenserica Adna Helić se oglasila nakon izlaska iz pritvora, evo šta je poručila

Influenserica Adna Helić, koja je privedena u sklopu akcije "Black Tie 2" u Sarajevu, puštena je na slobodu. Podsjetimo, Helić...

Još vijesti za vas