Subota, 6 ožujka, 2021

Ko je škrtica, ko rasipnik: Kako troše znakovi horoskopa?

Nemojte propustiti

“Sve podsjeća na mart prošle godine”: BiH pred novim lockdownom!

Trenutno jedine vakcine koja imamo su ona koja nam je Srbija donirala. Njih je jučer odobrila Agencija za lijekove...

Vučić odgovorio Hadžifejzoviću: Nikad u životu nisam uzeo snajper u ruku; Nisam pucao, ali sam bio na Palama, radio svoj posao i sve sam...

Vučić je rekao da garantuje da će Srbija poštovati međunarodno pravo i Dejtonski sporazum, na šta se obavezala te...

Krizni štab zabranio proslavu 8. marta u ZDK, pojačan inspekcijski i policijski nadzor

Član Kriznog štaba i direktor Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica dr. Senad Huseinagić rekao je da su...

Odluka Kriznih štabova: Ovo su posljednje naredbe i mjere stanovništvu u BiH

Krizni štabovi kantona u Federaciji Bosne i Hercegovine posljednjih dana najavljuju oštrije mjere i naredbe građanima u borbi protiv...

I horoskopski znak utječe na to kako i koliko trošite novac. Provjerite jeste li uspješni štediša ili rasipnik – piše b92.

Ovan

Njihov odnos prema novcu prilično je djetinjast. Ispunjavaju svoje ekstravagantne hirove, jer vole paradirati sa skupocjenim automobilima, glamuroznim imidžom i uglavnom daju novac na svoja lična zadovoljstva. Kada ih uhvati ‘napad’ darežljivosti, onda poklanjaju sve što im padne na pamet, kupuju prijateljima poklone, idu u kladionice. U stvari im treba oduzeti kreditnu karticu.

tekst se nastavlja ispod sponzorisanog sadržaja

Bik

Bikovi su panični štediše, ali rijetko im to polazi za rukom. Vole luksuz, dobru hranu, kvalitetna pića, lijepo uređen dom, lijepu garderobu, nakit.

Blizanci

Vole trošiti. Uvijek se nekako snađu i uvijek im netko pomaže. Često posuđuju novac od prijatelja, rodbine i gotovo uvijek su u dugovima. Mogu biti prilično hiroviti i trošiti novac na nepotrebne stvari. Vole kupovati jeftine nepotrebne sitnice, ali za sve što se tiče doma i njihove udobnosti nikada neće žaliti ni posljednju kunu.

Rak

Imaju ekstravagantan odnos prema novcu, iako su na glasu kao štediše. U stvari, vrlo mudro rukuju novcem. Prije će odabrati dobro plaćen posao, nego onaj u kojem uživaju.

Lav

Lavovi su pompozni i vole glamur. I zadnju kunu dat će za svoju udobnost. Troše na večere i poklone, a onda se žale da nemaju novca. Imaju djetinjast odnos prema novcu.

Djevica

Djevice vole sve otmjeno i glamurozno. To često mogu biti egzotična putovanja ili neki vrijedan umjetnički predmet. Vole trošiti na društvo, druženja u kafićima,i restoranima.

Vaga

Vage spadaju u one znakove za koje je novac simbol udobnosti i samo tako ima svrhu. Troše na putovanja, skupu kozmetiku, kvalitetnu obuću, izlaske.

Škorpion

Škorpioni vole rizik, novac je za njih kao ruski rulet, nikada ne znaju hoće li biti na dobitku ili gubitku. Novac je za škorpione afrodizijak i podiže im adrenalin, tako da ćete najuspješnije biznismene naći među predstavnicima ovog znaka. Vole poklanjati i velikodušni su.

Strijelac

Ako itko gubi kreditne kartice i novčanike – to je strijelac. Ali ne postoji ni znak koji će lakše snađe. Ako želi, može zgrnuti čitavo bogatstvo, ali u duši su klošari, filozofi i putnici. Vrednuju psihički mir, tako da ih novac u stvari i ne zanima.

Jarac

Predstavnici ovog znaka su ili potpuno opušteni ili krajnje izbezumljeni zbog novca. Najviše vole zarađivati radeći na dva ili više paralelnih poslova. Novaj najviše vole trošiti na djecu i osobna zadovoljstva, a ulažu u trajne vrijednosti – kuću, vikendicu, nakit, slike.

Vodenjak

Teško kontrolira svoje izdatke i prihode jer uvijek nešto kalkulira, planira, ulaže, posuđuje. Vodenjaci uvijek imaju od koga posuditi novac jer imaju prijatelje koji im se nađu pri ruci. Darežljivi su prema djeci, a vole udoban životni prostor.

Ribe

Imaju dosta sreće s novcem, uglavnom je riječ o darežljivom i rasipnom znaku. Ponekad idu u krajnost i žive skromno, samo da ne bi morale mnogo raditi. Rade i poslove koji im ne odgovaraju, ne misleći o zaradi.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Žena u BiH dobila penziju u iznosu od tri marke!

Penzija od tri kovertibilne marke zvuči prosto nevjerovatno. Ovo se, ipak, desilo u Tešnju, a objavu prenosimo u cijelosti. "Draga...

Možda vas zanima i ovo