Subota, 15 svibnja, 2021

Klanjana dženaza bivšem šampionu u kik-boksu Džemalu Mahmiću!

Nemojte propustiti

Džemal Mahmić je bio višestruki prvak BiH, Balkana i Evrope, te viceprvak svijeta u kik-boksu. Bio je profesionalni prvak BiH u boksu, a svojevremeno je bio najperspektivniji bh. borac.

Na mjesnom mezarju u Gradišću kod Zenice jučer poslije ikindija-namaza klanjana je dženaza Džemalu Mahmiću (33), bivšem šampionu u kik-boksu, koji je likvidiran u utorak u buregdžinici u naselju Londža.

Brojni prijatelji, članovi porodice, sportisti i poznanici, vidno shrvani bolom, posljednji put su se oprostili od Mahmića. Bolnu tišinu na mezarju prekidali su uzdasi.

Niko nije mogao ostati imun na činjenicu da je Mahmić stradao, odnosno da je likvidiran, a posebno pogađa u srce činjenica da je iza njega ostale trudna supruga i kćerka.

Podsjetimo, Anto Palavra, inače MMA borac iz Nove Bile, sumnjiči se da je usred dana izrešetao Mahmića. Višestrukim povredama Mahmić je podlegao u zeničkoj bolnici tokom pokušaja reanimacije.

Palavra je najprije bio u bijegu 24 sata, nakon čega se, poslije cjelonoćnih pregovora policije s porodicom i prijateljima, predao.

Inače, Mahmić je višestruki prvak BiH, Balkana i Evrope, te viceprvak svijeta u kik-boksu. Bio je profesionalni prvak BiH u boksu, a svojevremeno je bio najperspektivniji bh. borac.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Vojne trupe s različitih strana krstare BiH, Dodiku će trebati više od 30.000 vojnika ‘partije’ kako bi blokirao Amerikance da ne dođu do Manjače...

Iako je Manjača od Trebinja udaljena oko 400 kilometara, trupe NATO-a krstare cijelom zemljom, pa su jutros i na...

Možda vas zanima i ovo