Subota, 18 rujna, 2021

Klanjana dženaza radniku nastradalom u Italiji: Šestogodišnji sin još ne zna da je izgubio oca

Nemojte propustiti

Stotine rođaka, komšija, prijatelja i radnih kolega jučer su u Kamberima kod Gradačca u zaseoku Salatovići klanjale dženazu Elviru Kamberoviću (37), koji je poginuo prošlog ponedjeljka u Italiji dok je obavljao poslove u kamenolomu “Kreventini Paradizo” kod Sijene.

Velika tuga obavila je porodicu Kamberović jer, kako je suznih očiju na posljednjem ispraćaju sina kazao otac Suad, nakon što su svojim poštenim radom ostvarili sve što su planirali, sagradili veliku kuću i pronašli siguran posao, u sekundi im se život slomio.

– U Italiji sam radio i prije rata. Onda sam ostavio Italiju i posao pa došao da branim svoju domovinu. Četiri godine sam u rovu bio, a od ove i ovakve države nisam dobio ni fening. Sve to na jednu stranu, da je meni moj Elvir živ, da supruga Sehija i ja imamo sina, te da moja snaha Asmira ima supruga, a moji unučići oca. Vjerujte da mlađi šestogodišnji unuk još ne zna da mu je otac poginuo, misli da je u bolnici, pa ga čeka. Sklonili smo djecu da ne gledaju ovu žalost – kazao je otac Suad.

Elvir je u kamenolomu pao sa 12 metara visine. Nakon toga bio je četiri sata u dubokoj komi i na kraju je podlegao.

– Ništa nije predosjećalo na tragediju. U Italiji smo živjeli u dva stana. Bilo je veselo. Ja sam se igrao s unucima. Ne daj Bože nikome da roditelji ukopavaju svoju djecu – kazao je Suad.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Izetbegoviću nije jasno šta ne razumije visoki predstavnik: “Pravo Hrvata i njihovih predstavnika je da štite vitalni nacionalni interes, a ne da rade ovakve...

Izetbegović se osvrnuo kratko i na stav visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta o Izbornom zakonu. Osvrčući se...

Možda vas zanima i ovo