Nedjelja, 5 prosinca, 2021

Klas: Za 30 dana kupljeno 5.000 “hljebova za kasnije”

Nemojte propustiti

Ilustracija
Ilustracija

U maloprodajnim objektima kompanije Klas d.d. Sarajevo u srijedu je uspješno završena tridesetodnevna humanitarna akcija “Hljeb za kasnije”.

U toku akcije kupljeno je najmanje 5.000 komada hljeba i istog dana podijeljeno onima koji su smatrali da im je takva pomoć potrebna. Unaprijed plaćeni proizvod dnevno je tražilo oko 200 osoba, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Klasa d.d. Sarajevo.

“Iako je primarni cilj akcije bio osigurati hljeb kao osnovnu životnu namirnicu socijalno ugroženim kategorijama stanovništva, naši kupci su dodatno plaćali kifle, pite, mlijeko, brašno, namaze, tjesteninu, sendviče ili sokove. Većina kupaca je bar jednom u toku ove akcije iskazala senzibilitet prema socijalno ugroženim sugrađanima, dok su pojedini potrošači dodatni proizvod plaćali po nekoliko puta. Interesantan je podatak da je u početku interes za učešće u akciji bio znatno veći, a kako je akcija odmicala interes je jenjavao. S druge strane, bilo je dosta građana koji su sramežljivo tražili pomoć ili se čak nisu usudili sami inicirati preuzimanje unaprijed plaćenog proizvoda. Međutim, svi su dijelili isti stav – zahvalnost sugrađanima koji su ih bar na trenutak obradovali”, rekao je Senad Šabanović, rukovodilac Sektora maloprodaje u Klasu d.d. Sarajevo.

Doprinos sve težoj ekonomskoj situaciji bh. građana Klas d.d. Sarajevo nastavlja pružati prodajom hljeba “u pola cijene”.

U odabranim maloprodajnim objektima od 17.00 sati u ponudi je svjež polubijeli i narodni hljeb po cijeni od 0,50 KM.

“Veliki je interes potrošača, jer se za samo 0,50 KM može dobiti hljeb proizveden isključivo tog jutra. Ovu pogodnost koriste prvenstveno socijalno ugrožene kategorije stanovništva”, zaključio je Šabanović.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Žestok sukob Cece i Bosanca u “Zvezdama Granda”

– Ovo je za 6 ko kuća! Ko nije glasao? Sad ću krvi da vam se napijem – šaljivo...

Možda vas zanima i ovo