Subota, 18 rujna, 2021

Klub zastupnika SDA u Skupštini KS traži ostavke ministara i premijera ‘Pfizer’ Vlade

Nemojte propustiti

– Tražimo ostavke premijera i ministara Pfizer Vlade KS koju formalno vodi Edin Forto a koja je vlasništvo Elmedina Konakovića – poručuju iz SDA

Nakon skandaloznih informacija o tajnom vakcinisanju i iznuđenih priznanja premijera Forte i njegovih ministara da su se preko reda vakcinisali po svojim kabinetima, Klub SDA u Skupštini KS traži odgovornost i ostavke premijera i ministara u Vladi KS, saopćeno je danas iz Kluba SDA u Skupštini KS.

– Također, zahtjevamo i precizne odgovore iz Pfizer Vlade KS koga su sve tajno vakcinisali preko reda tj. koje sve ministre i zastupnike, savjetnike, pomoćnike, sekretarice, stranačke kadrove, “nezavisne analitičarke”, rođake i prijatelje. Također tražimo odgovor i koji su se sve načelnici Trojke u Sarajevu preko reda vakcinisali te da li je načelnik Hasan Tanović u svojoj privatnoj ordinaciji Pfizerom vakcinisao i svoje saradnike i drugove – navodi se u saopćenju.

Dodaju da je “uvredljivo i sramno da su se premijer i ministri u Vladi KS preko reda tajno vakcinisali u svojom klimatiziranim kabinetima birajući Pfizer vakcine prepoučene onkološkim pacijentima dok građanima, koji stoje u redovima na +40 stepeni i to na samo jednom organizovanom punktu za njih 400 hiljada, ministar Vranić i premijer Forto prijete represivnim mjerama ako se na vrijeme ne vakcinišu”.

– Stoga, tražimo ostavke premijera i ministara Pfizer Vlade KS koju formalno vodi Edin Forto a koja je vlasništvo Elmedina Konakovića koji se ponovo skriva od odgovornosti i bavi stranačkim poslovima i budžetskim zapošljavanjem dok njegova vlada ne radi ništa osim što se preko reda i u tajnosti vakcinišu istovremeno prijeteći građanima represivnim mjerama – zaključuje se u saopćenju zastupnika Kluba SDA.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Novi sukob u manjem bh. entitetu: Željka Cvijanović osula paljbu po Stanivukoviću, nije dugo čekala na odgovor

"Govoreći o meni na ovaj način, govori uglavnom o sebi, ali i vrijeđa izbor više od 50.000 Banjalučana", poručio...

Možda vas zanima i ovo