Ponedjeljak, 8 ožujka, 2021

Klupko se odmotava: Šta je Hasan Dupovac dogovorio sa Zijadom Mutapom?

Nemojte propustiti

Novalić potvrdio: FBiH kreće u direktnu nabavku vakcina, oformili smo najkompetentniji tim za taj zadatak

Novalić je naglasio da količina vakcina ne može biti veća od 400 hiljada doza, jer naša zemlja računa na...

Preminuo Emdžad Galijašević, bivši gradonačelnik Bihaća

U trci za gradonačelnika Bihaća pobijedio je 2012. godine kao kandidat SDA. Grad Bihać vodio je manje od četiri...

Policija prekinula korona dernek u školi: Učiteljice iz BiH uz muziku uživo slavile 8. mart

Tokom proteklog vikenda pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS kontrolisali su brojne lokale zbog epidemioloških mjera i najviše posla su...

Zasjeda Krizni štab Ministarstva zdravstva FBiH: Hoće li biti restriktivnijih mjera?

Prije nekoliko dana premijer FBiH Fadil Novalić i pomoćnik ministra zdravstva Goran Čerkez kazali su da je epidemiološka situacija...

U okviru istrage u predmetu ubistva Dženana Memića pripadnici SIPA-e pretresaju kuću Zijada Mutapa i Hasana Dupovca. Oni su, kako je potvrđeno za portal Istraga u SIPA-i već uhapšeni.

Pretresi su izvršeni po naredbi Suda BiH, a na zahtjev Tužilaštva BiH.

Zijad Mutap je otac Alise Mutap koja je u bila sa Dženanom Memićem u noći kada je smrtno stradao u sarajevskom naselju Ilidža. Hasan Dupovac je pripadnik MUP-a Kantona Sarajevo koji je tada bio šef Odsjeka za saobraćajne istrage.

Prema informacijama Istrage, SIPA je u njihovim kućama tražila dokaze koji bi se mogli povezati sa slučajem Memić.

Hasan Dupovac je, saznaje Istraga, u februaru 2016. godine dogovorio sa Zijadom Mutapom da se sastanu Senidom Demirovićem i Edvinom Avdićem te da od njih zatraži da pronađu Renault Clio zelene boje i za to im obećao novčanu korist.

Otac Alise Mutap, koja se ne sjeća ničega iz noći ubistva, pronašao brojeve telefona Demirovića i Avdića i dao ih policajcu Hasanu Dupovcu. Prvi sastanak Dupovca, Avdića i Demirovića bio je u restoranu Royal u blizini Vogošće.

Istražitelji imaju informacije da je policajac Dupovac Demiroviću i Avdiću rekao da “po svaku cijenu pronađu automobil”, iako oni nisu istražitelji i iako taj automobil nema veze sa krivičnim djelom.

Demirović i Avdić su pronašli traženi Clio i predali ga policajcu Dupovcu ispred restorana Brajlović na Ilidži. Mada je znao da to vozilo nema nikakve veze sa krivičim djelom, službenik MUP-a Kantona Sarajevo autombil je dalje predao istražnim organima.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Poslije mnogo godina Severina o intimnom snimku s jahte: “Pa zar mislite da bih išta snimala nenašminkana i pustila u javnost?”

Hrvatska pjevačica Severina nedavno je objavila fotografije sa slikarom Dimitrijem Popovićem i dirljivom objavom mu čestitala rođendan. Ona je uz...

Možda vas zanima i ovo