Subota, 15 svibnja, 2021

Klupko se odmotava u slučaju “Dženan Memić”: Ko je uhapšeni policajac i kakva je njegova veza s Alisom Mutap

Nemojte propustiti

Uhapšeni policajac je u dva navrata na sasvim različit način opisao izjavu Alise Mutap, što je istragu odvelo u drugom pravcu. To je u više navrata potvrdila i porodica ubijenog mladića.

Pripadnici SIPA- uhapisili su jutros službenika MUP KS Josipa Barića koji je povezan s slučajem “Dženan Memić”

Ova informacija potvrđena je za “Dnevni avaz” iz Tužilaštva BiH. Barić je uhapšen na Ilidži, gdje obavljen pretres njegove imovine.

Njegovo ime godinama se dovodi u vezu s ovim slučajem. Barić je bio policajac koji je ispitao jedinog svjedoka u predmetu “Dženan Memić”, a to je Dženanova djevojka Alisa Mutap. Naime, Barić je u dva navrata na sasvim različit način opisao njenu izjavu, što je istragu odvelo u drugom pravcu. To je u više navrata potvrdila i porodica ubijenog mladića.

O ovom slučaju tadašnja glavna tužiteljica Dalida Burzić izvijestila je komesara, navodeći da je kazivanje Josipa Barića različito, nepouzdano i svaki put vezano za obavljanje njegovih službenih dužnosti.

Jedinica za profesionalne standarde provela je istragu protiv Barića u ovom predmetu, ali nije sankcionisan jer je ocijenjeno da nije bilo dovoljno dokaza.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

AccuWeather objavio veliku prognozu za ljeto

Meteorološko ljeto počinje 1. juna, ali ljetni solsticij, koji će označiti početak astronomskog ljeta, događa se 20. juna. Svjetski...

Možda vas zanima i ovo