Ponedjeljak, 20 rujna, 2021

Ko će biti u stranačkom timu Željka Komšića?

Nemojte propustiti

Dugo očekivani i najavljivani start političkog projekta Željka Komšića mogao bi biti pravo iznenađenje – za Komšićeve rivale prijatno a za njegove pristalice krajnje neprijatno.

Chairman of Bosnia's tripartite presidency Komsic addresses a news conference in BerlinMada ne treba posve isključiti mogućnost da Komšić vješto skriva svoje glavne kadrovske adute, puno je vjerovatnija mogućnost da je nekada najpopularniji SDP-ovac prilično usamljen i da još uvijek nije uspio konstituirati solidnu kadrovsku jezgru oko koje bi se okupio pobjednički politički tim.

Prema dostupnim informacijama, u Komšićevom političkom timu za sada nema ni zvučnih ni novih lica regrutiranih iz krugova poslovne, kulturne, akademske zajednice BiH – kadrovsku okosnicu njegove partije, barem za sada, čini nekoliko prebjega iz SDP-a, poput Hanke Vajzović iz Sarajeva, Ekrema Prošića iz Bihaća, Zorana Jovanovića iz Tuzle, Slobodana Popovića iz Banje Luke; nekoliko bivših oficira Armije BiH i HVO, poput Sifeta Podžića i Mate Zeke; te nekoliko njegovih najbližih suradnika iz kabineta u Predsjedništvu BiH, poput šefa kabineta Amira Ibrovića i savjetnika Damira Bećirovića i Željka Bakalara.

Nedovoljno za ozbiljan i ambiciozan start novog političkog projekta za koji Komšićevi fanovi vežu (pre)velika očekivanja, piše, uz ostalo, Slobodna Bosna u novom broju.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Premijer Fadil Novalić s predstavnicima Svjetske banke o nastavku ekonomskog oporavka

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić danas je, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, razgovarao s članovima delegacije Svjetske banke,...

Možda vas zanima i ovo