Četvrtak, 22 travnja, 2021

Ko je Benjamina Karić, nova gradonačelnica Sarajeva?

Nemojte propustiti

Benjamina Karić izabrana je danas na sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva za novu gradonačelnicu Sarajeva.

Kako je kazala u svom prvom obraćanju javnosti priča o Sarajevu je nadvremenska.

– Biti izabrana gradonačelnicu grada u kojem sam rođena, u kojem sam napravila prve korake, u kojem sam završila škole i fakultete, u kojem sam gradila akademsku karijeru, u kojem sam stekla iskrene prijatelje, u kojem sam zasnovala porodicu i gdje planiram živjeti do kraja života.

Svojom upornošću, učenjem i predanim radom sam ostvarila sve svoje dosadašnje uspjehe. To je sve što treba za uspjeh i za rezultate i to je ono što nosim sa sobom i u Gradsku upravu Sarajeva.

Zahvalna sam za veliku podršku koju imam od svoje porodice, prijatelja, studenata, partijskih drugova, radnih kolega i svih ostalih koji su bili uz mene.

Sarajevo ne trpi oholost, niti sebičnost. Sarajevo je starije od svake funkcije, od svakog pojedinca i toga trebamo biti svjesni u svakom trenutku. Priča o Sarajevu je nadvremenska.

Niko nije pametan kao svi, zato vas pozivam da zajedničkim snagama vratimo zlatno doba Sarajeva.

Hvala vam svima na velikom broju čestitki, ali moram istaknuti jednu čestitku, čestitku gospodina i velikog čovjeka Bogića Bogićevića, istakla je Benjamina Karić.

Ko je Benjamina Karić?

Karić je rođena 1991. godine u Sarajevu. Od svoje 18. godine je član SDP-a, a od 2019. godine je i potpredsjednica partije. Uporedo je diplomirala na dva fakulteta, na Pravnom fakultetu i na Odsjeku za historiju Filozofskog fakulteta. Dobitnica je Srebrene značke za izuzetan uspjeh na dodiplomskom i postdiplomskom studiju.

Javnosti je poznata kao najmlađa doktorica pravnih nauka u Bosni i Hercegovini i prva poslijeratna doktorica klasičnog rimskog prava. Autor je više od pedeset publikacija, knjiga, članaka i prevoda sa latinskog jezika.

Akademskim radom se bavi od završetka studija i prošla je zvanja od demonstratora, asistenta, višeg asistenta i docenta. Tečno govori engleski i njemački jezik.

Uzimajući u obzir da Statut Grada Sarajeva propisuje obaveze u pogledu nacionalne pripadnosti rukovodstva Gradskog vijeća i Gradske uprave, po nacionalnoj pripadnosti doc. dr. Karić se izjašnjava kao Ostali. Benjamina Karić dolazi iz porodice koja oslikava multinacionalno Sarajevo za kakvo se SDP zalaže.

Doc. dr. Benjamina Karić (rodj. Londrc) udata je i majka jednog djeteta.

Biti izabrana za gradonačelnicu grada u kojem sam rođena, u kojem sam napravila prve korake, u kojem sam završila škole…

Posted by SDP BiH Sarajevo on Thursday, 8 April 2021

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Zlatko Miletić šokirao izjavom: Janez Janša je kriminalac, ukrao je naš nov helikopter

"Taj čovjek kako se ponaša, on je kriminalac, povratnik u vršenju kaznenih djela. Kriminalac je od 1992. godine. Ukrao...

Možda vas zanima i ovo