Srijeda, 18 svibnja, 2022

Ko je bio Mino Raiola? Najprepoznatljiviji nogometni agent na svijetu preminuo u 54. godini

Nemojte propustiti

Raiola je rođen u Italiji, ali je kao dijete preselio u Nizozemsku, a kao agent je počeo raditi kasnih 1980-ih.

Mino Raiola, najprepoznatljiviji nogometni agent na svijetu, preminuo je u 54. godini. Njegova porodica je potvrdila tužnu vijest.

Raiola je nosio nadimak “super agent” u svijetu nogometa i zastupao je neke najbolje svjetske igrače poput Zlatana Ibrahimovića, Paula Pogbe, Matthijsa de Ligta, Erlinga Haalanda i Gianluigija Donnarumme.

Izjava njegove porodice glasila je: “U beskrajnoj tuzi, dijelimo smrt najbrižnijeg i najčudesnijeg nogometnog agenta koji je ikada bio. Mino se borio do kraja istom snagom koju je stavio na pregovaračke stolove kako bi obranio naše igrače. Kao i obično, Mino nas je učinio ponosnim i nikad to nije hsvatio. Mino je svojim radom dotaknuo mnoge živote i napisao novo poglavlje u povijesti modernog nogometa. Njegova prisutnost će zauvijek nedostajati.Minova misija da nogomet učini boljim mjestom za igrače nastavit će se s istom strašću”.

Raiola je rođen u Italiji, ali je kao dijete preselio u Nizozemsku, a kao agent je počeo raditi kasnih 1980-ih. Pavel Nedved iz Sparte u Lazio bio je njegov prvi veliki transfer.

Jedan od najvećih poslova koje je nadgledao Raiola bio je Pogbin povratak u Manchester United iz Juventusa za 105 miliona eura 2016. godine.

Kako sam smršala 31 kg za samo 2 meseca- Ni dijeta ni tablete ne pomažu, to je samo gubljenje novca!

Nedavno su mediji objavili da je Raiola preminuo, no ubrzo je stigao demant iz milanske porodice, no ovaj put je nažalost zaista ugašen njegov život.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Šefovi diplomatija članica NATO-a u Berlinu

Sastanku su prisutni i šefovi diplomatija Švedske i Finske koji se pripremaju za pridruživanje NATO-u. U Berlinu se održava...

Možda vas zanima i ovo