Subota, 26 studenoga, 2022

Ko je Bosanac osuđen na doživotnu robiju u Njemačkoj zbog brutalnog ubistva bogate penzionerke?

Nemojte propustiti

Kako prenosi merkur.de, samo dan nakon zločina, osumnjičeni je autobusom iz Minhena otišao u Bosnu i Hercegovinu.

Sud u Minhenu nedavno je osudio Milana R. (53), državljanina Bosne i Hercegovine zbog ubistva penzionerke Mire Kostov (67), državljanke Srbije, koje se desilo u decembru 2020. godine.

Kako prenosi njemački Bild, Milan R. je proglašen krivim po svim tačakama optužnice. Upravo je optužnica ta koja i govori nešto više o ovom zločinu, ali i osuđeniku i njegovoj žrtvi. Naime, Milan R. je naveo da je po zanimanju mašinski inženjer, koji je pola svog života proveo u zatvoru.

“Volio bih da mogu da vratim vrijeme unazad”, bilo je sve što je Milan R. rekao pred sudom, gdje nije želio da iznosi odbranu. Kako stoji u optužnici, Milan R. je za bogatu penzionerku saznao od svog sina, koji je kratko vrijeme stanovao kod nje. Sin mu je, po dolasku u BiH, ispričao o bogatoj ženi koja posjeduje nekoliko imanja, a kod koje stanuju građevinski radnici kojima kiriju naplaćuje u gotovini, pa je Milan R. skovao plan, prenose Nezavisne novine.

“On je stigao u Minhen i uputio se u kuću Mire Kostov. Popeo se preko ograde, otvorio prozore u prizemlju, ali je Kostov, koja je čula buku, stala ispred njega. Udario ju je oštrim oruđem najmanje osam puta, sve dok nije pala na zemlju u lokvi krvi. To mu nije bilo dovoljno, pa ju je udario u glavu”, navodi se u optužnici.

Kako prenosi merkur.de, samo dan nakon zločina, osumnjičeni je autobusom iz Minhena otišao u Bosnu i Hercegovinu. Nekoliko mjeseci kasnije, 1. aprila, srpski policajci su ga uhapsili na osnovu međunarodne potjernice prilikom prelaska granice iz BiH u Srbiju. Nakon toga je isporučen policiji u Minhenu, gdje je javni tužilac podigao optužnicu za ubistvo iz koristoljublja i za prikrivanje drugog zločina. Inače, odao ga je DNK trag ispod ženinih noktiju, na osnovu čega mu je policija ušla u trag i raspisala potjernicu.

Iako njemački mediji ne navode puni identitet osuđenika, bh. mediji su izvještavali da je riječ o Milanu Reljiću, okorjelom kriminalcu, koji je pola svog života proveo po zatvorima.

Kako su Nezavisne ranije pisale, Reljić je bio svjedok pokajnik u predmetu “Trezor”, kojim je obuhvaćeno više optuženih za pljačke u kojima je ukradeno oko dva miliona maraka.

Podsjećanja radi, 2018. godine je optuženi Siniša Straživuk optužio Reljića da je “plaćeni ubica” te da je učestvovao u likvidacijama u Zagrebu i Banjaluci.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Pucnjava i sukob između krijumčara migranata u selu Horgoš, šest osoba završilo u bolnici

Pripadnici Policijske brigade MUP-a Srbije u petak su, u okviru opsežne akcije započete ranije na sjeveru zemlje, priveli na...

Možda vas zanima i ovo