Četvrtak, 4 ožujka, 2021

“Ko je čovjek koji mu je poklonio ikonu?”: Govedarica smatra da Milorad Dodik pokušava prevariti narod

Nemojte propustiti

Odluka donesena jednoglasno: Dragan Čoviću odbijeno 10 posto od plate

Kazala je da je ova odluka donesena jednoglasno i da su se članovi komisije dogovorili da uglavnom donose, ako...

Pošle sedmice otputovala u Sarajevo zbog poslovnih obaveza i nije se vratila kući: Policija traga za Hurijom Hadžić

Porodica već četiri dana traga za Hurijom Hadžić iz gračaničke mjesne zajednice Piskavica. Svi koji imaju neke informacije neka...

U dijelu BiH ugostiteljski objekti od danas rade do 20 sati, najavljeni protesti

Zbog nove odluke nadležnih, ugostitelji iz Tuzle su za sutra u 12 sati najavili mirne proteste ispred zgrade Vlade...

FBiH konačno pokrenula proceduru za nabavku vakcina

Goran Čerkez ističe kako će daljnje aktivnosti u procesu nabavke biti nastavljene zajedno sa svim relevantnim federalnim institucijama, kao...

Izjava člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, kako mu je jedan čovjek koga ne može nazvati ni poznanikom, a koji je živio 25 godina negdje u Rusiji, poklonio spornu ikonu o kojoj se govori u javnosti već mjesec dana, te kako je lično njemu zavještao da se ikona vrati u Rusiju, predstavlja jedan potpuno nov momenat kod Dodika, rekao je Vukota Govedarica, član Predsjedništva SDS.

– Pokušavam da zamislim kako je i gdje jedan skoro pa nepoznat čovjek, prema Dodikovim tvrdnjama, njemu prišao i darovao ga ikonom koja je stara 300 godina zahtijevajući od njega da je vrati u Rusiju. Dodik bi trebao javnosti da kaže zašto ikonu koju je dobio od nekoga koga ne poznaje, nije diplomatskim kanalom vratio u Rusiju – naveo je Govedarica i dodao da Dodik nije imao potrebu o tome upoznati cjelokupnu javnost.

Govedarica je upitao zašto se Dodik odlučio da ikonu uruči ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu kao svoj lični dar Lavrovu, jer je sporna ikona u javnosti upravo tako i predstavljena.

– Logika je vrlo jednostavna. Ili je Dodik imao namjeru da prevari tog nekog famoznog neznanca kako bi u stvari tuđom porodičnom ikonom fascinirao gospodina Lavrova ili sada nekom animiranom pričom pokušava da prevari sve nas koji se stidimo svega toga što je Dodik javnosti Republike Srpske priuštio – kaže Govedarica.

Kako god uzmemo u obzir, dodaje Govedarica, Dodik je nekoga htio debelo da prevari.

– Ili je htio da prevari neznanca koji je zavještao da se njegova porodična ikona vrati u riznice ruske kulture ili gospodina Lavrova kome je pred cjelokupnom javnosti rekao kako ga daruje relikvijom koja je stara 300 godina, a gdje je lako zaključiti da je ikona neprocjenjive vrijednosti – pojašnjava Govedarica.

On kaže da je Dodik izgubio jedan prefinjen osjećaj koji je nekada posjedovao da kreativno manipuliše i laže svoj narod.

– Ostaje samo jedna nepoznanica. Ko je zaista taj čovjek koji je Dodiku poklonio ikonu? Ako se Dodik usudio da kaže kako mu je ikonu poklonio neko koga ne može čak nazvati ni poznanikom, onda nema sumnje da će nas ta evidentna laž dovesti do nekoga koga javnost itekako dobro poznaje – ističe Govedarica.

Koga to Dodik pokušava da sakrije a ko mu je evidentno poklonio ikonu, dodaje Govedarica, saznaćemo jednog dana.

– Do tada bih Dodiku preporučio da pročita priču ‘U cara Trojana kozje uši’. Možda bi bila veoma poučna – naveo je Govedarica.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ugostitelji uputili zahtjeve: Traže radno vrijeme do ponoći, ukidanje zabrane održavanja muzike uživo…

Ugostiteljski radnici (hotelijeri i restorateri) i muzičari Kantona Sarajeva održali su sastanak na kojem su donijeli jednoglasne zaključke koje...

Možda vas zanima i ovo