Ponedjeljak, 20 rujna, 2021

Ko je dozvolio boravak u NSRS samozvanih paravojnika?

Nemojte propustiti

Iz Narodnog demokratskog pokreta zahtjevaju da se rukovodstvo Narodne skupštine RS izjasni o skupu, kako navode, uniformisanih i „samozvanih paravojnika-humanitaraca, te objasne ko je, po čijem nalogu i po kom formalnom osnovu organizirao okupljanje zakonu nepoznatih uniformisanih osoba i ustupio im prostorije NSRS, odnosno male skupštinske sale.

Ovih dana su objavljene fotografije snimljene u Narodnoj skupštini RS-a pripadnika organizacije „Srbska čast“, koja se u medijima često naziva i srpskom paravojnom organizacijom i koju vode ljudi iz kriminalnog miljea.

-‘Sesije’ uniformisanih i samozvanih paravojnika-humanitaraca, bliskih vladajućoj oligarhiji, posljednji su udarci u kovčeg parlamentanom životu i demokratiji u RS-u – navodi se u saopćenju ove stranke.

Dodaju da se „ovaj nezabilježeni skandal u političkoj istoriji RS-a dešava u vremenu kada je opoziciji uskraćeno pravo da prisustvuje pojedinim zasjedanjima Skupštine, na kojima vladajuća većina, preko noći, ekspresno donosi veoma štetne zakone i nepromišljene političke odluke po građane i budućnost RS-a“.

-Prisustvo sumnjivih instant patriota, u danima kada bi se trebalo dostojanstveno i ponosno obilježavati ‘Dan RS’, donosi nesagledivu štetu građanima, ali i ugledu RS u svijetu. Nakon svih nemuštih izgovora dežurnih pravobranilaca besmisla i pokušaja da se očigledna istina još jednom spinuje i građanima izokrene stvarna slika sramotnog okupljanja ekstremista iz kriminalnog miljea u Narodnoj skupštini RS-a, očekujemo suvislo objašnjenje, koje neće vrijeđati razum i dostojanstvo naroda – navodi se u saopćenju NDP-a.

Smatraju da se u godini, kada je potrebno graditi ambijent za provođenje slobodnih i fer izbora, vlast, „na dosada najvulgarniji način, sprema za podizanje tenzija i provokacija svake vrste u cilju destabilizacije RS-a te držanja u stanju straha i neizvjesnosti preostalog stanovništva“.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ljubiša Ćosić otvorio dušu: Volim Dodika jer je ljudina, on ne mrzi nikoga, ni naše komšije iz Sarajeva

- Jesam se napio i jesam bio pijan u kafani. Poznat sam kao neko ko voli ljude i veselje....

Možda vas zanima i ovo