Četvrtak, 25 travnja, 2024

Ko je Izetbegovićev prijatelj “sa strane” koji je zvao Milorada Dodika da lidera SDA ne ostavi na cjedilu

Autor:Klix.ba

Preporučeno

Ono što je malo čudnije pak jeste to što se Dodik izgleda ipak odlučio ne poslušati Erdogana te je formiranjem državne vlasti sa Osmorkom ostavio Izetbegovića na cjedilu.

Na konferenciji za novinare nakon potpisivanja sporazuma SNSD-a, HDZ-a i Osmorke, Milorad Dodik je otkrio da ga je zvao prijatelj Bakira Izetbegovića “sa strane” kako bi ga zamolio da lidera SDA ne ostavi na cjedilu.

Upravo se čita:  "Rezolucija o Srebrenici može biti početak poništenja Daytona i ukidanja entiteta"

“Za Osmorku me niko nije zvao, a kada je bilo oko Osmorke, zvali su me Bakirovi prijatelji sa strane i molili da ga ne ostavim na cjedilu”, rekao je Dodik.

On nije precizirao o kojem prijatelju je riječ, međutim kako saznajemo iz krugova nove državne vlasti, riječ je o turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu.

Upravo se čita:  Vučić u UN-u: Glasajte protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici

Poznato je da su Erdogan i Izetbegović u dobrim odnosima te da mu je turski predsjednik pružio podršku i u predizbornoj kampanji, međutim Erdogan je prijatelj i Milorada Dodika. Prilikom nekoliko ranijih posjeta, Dodik je uvijek naglašavao dobru saradnju sa turskim predsjednikom, hvaleći ga kao lidera i čovjeka, stoga nije ni čudno da dobije poziv od njega.

Ono što je malo čudnije pak jeste to što se Dodik izgleda ipak odlučio ne poslušati Erdogana te je formiranjem državne vlasti sa Osmorkom ostavio Izetbegovića na cjedilu.

Upravo se čita:  Oštra poruka iz Neuma: Murphy pozvao političare da se ‘maknu s puta’ projektu južne interkonekcije

Inače, Dodik je otkrio i jedan dio ranijih razgovora sa Bakirom Izetbegovićem kazavši da mu je lider SDA rekao kako ga mora napadati jer ako to ne radi onda je u lošoj poziciji.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Put novca od Dubajija do BiH: Za šta Tužilaštvo zapravo sumnjiči influenserku Adnu Helić

Adna Helić, bh. influenserka, koja je uhapšena u akciji "Black tie 2", osumnjičena je da je sarađivala sa narkokartelom...

Još vijesti za vas