Petak, 17 rujna, 2021

Ko je krvnik iz Tunisa? Bio je miran student, navijač Reala, bavio se break danceom…

Nemojte propustiti

Samo nekoliko sati prije nego što je krenuo u stravičan masakr, Rezgui je bio kod kuće i pričao sa svojim ujakom o svom životu i studiranju

Seifeddine Rezgui, 23-godišnji napadač koji je u divljačkom ubilačkom pohodu u tuniskom ljetovalištu Soussi pobio 39 osoba prije nego što ga je upucala policija, živio je poput bilo kojeg mladića, kako ga opisuju šokirani prijatelji i susjedi. Video koji se pojavio na YouTubeu, snimljen prije otprilike pet godina, prikazuje ga kao strastvenog ljubitelja break dancea koji se čak nekoliko puta natjecao u glavnom gradu Tunisa.

Samo nekoliko sati prije nego što je krenuo u stravično ubijanje, Rezgui je bio kod kuće i pričao sa svojim ujakom o životu i studiranju. “Bio je sa mnom, sjedili smo u vrtu i sve je bilo potpuno normalno. Nismo imali pojma što je planirao”, rekao je njegov ujak Ali Bin Muhammad Rezgui (71), kako prenosi britanski Mirror.

Ujak kaže da je bio sladak dječak dok je bio mlađii te da se bavio break danceom i da je obožavao nogomet. Na Facebook stranici za koju se vjeruje da je pripadala Rezguiu bilo je nekoliko njegovih objava o Real Madridu i nogometnoj reprezentaciji Tunisa.

Susjedi ga u nevjerici opisuju kao mirnog i dobrog mladića te nagađaju je li možda siromaštvo utjecalo da se odluči na nezamisliv čin.

Rezguijev otac, koji radi kao nadničar na farmama ili željeznici, odveden je na policiju zbog ispitivanja.

Tunisko ministarstvo unutarnjih poslova nije imalo Rezguija u kaznenoj evidenciji, a samo je jedanput zaustavljen zbog pušenja marihuane.

No, mediji prenose informaciju neimenovanog izvora iz Ministarstva da je Rezgui bio aktivan član radikalne skupine ‘Islamska mladež’ te da je išao u džamije koje drže radikalni propovjednici. Islamska država objavila je pak fotografiju Seifedinea Rezguia s porukom: ‘Vojnik kalifata, Abu Yahya AlQuirawani, neka ga Bog primi, noć invazije Sousse u muslimanskom Tunisu’.

Rezgui je studirao zrakoplovstvo na lokalnom sveučilištu i živio s još četvoricom mladića za koje se također smatralo da su studenti. Kada su se uselili prije godinu dana u kuću u predjelu R’bib Sidi Belgacem, susjede je uznemirilo njihovo ponašanje jer nikoga nisu pozdravljali, kako je rekao jedan susjed koji živi pored džamije u kojoj su mladići provodili većinu svog vremena.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Milorad Dodik Bosnu i Hercegovinu ne smatra svojom državom, a plaću prima od novca bh. građana

Milorad Dodik, ne propušta priliku da se odriče BiH. Iste one zemlje u kojoj živi, gdje mu je imovina...

Možda vas zanima i ovo