Utorak, 27 srpnja, 2021

Ko je Mahir Mulalić, novi pobjednik “Zvezda Granda”: Sinoć suze radosnice, a prije samo tri mjeseca svijet mu se preokrenuo

Autor:Avaz.ba

Nemojte propustiti

Mahir je skoro od samog početka bio favorit, a pripao je timu kojem je mentorica bila Marija Šerifović.

Mahir Mulalić (21), pjevač iz Bosne i Hercegovine, tačnije Gračanice, pobijedio je sinoć u najpopularnijem muzičkom takmičenju “Zvezde Granda”.

Oduševljenje nije krio te je čak i zaplakao kada su pročitali njegovo ime kao pobjedničko.

Foto: Grand

Nije imao lak zadatak sa obzirom na to da u samom finušu finala “borio se” protiv Isaka Šabanovića, jednog od glavnih favorita ove sezone.

Ali i Mahir je skoro od samog početka bio favorit, a pripao je timu kojem je mentorica bila Marija Šerifović.

Međutim, iako Mahir skoro uvijek na licu ima zarazni osmijeh, njegova priča je tužna i teška.

Još u aprilu ove godine, Mulalić je odlučio da se povuče iz takmičenja zbog smrti majke. Tada je njegov osmijeh nestao, a glas utihnuo.

– Šta god da napišem u ovom trenutku, malo je… Mati je mati… Kada imate majku čije je značenje imena “žrtva”, onda znate o čemu pričam… Tvoja neizmjerna dobrota, duboko razumijevanje, kvalitetan odgoj i sve što si nam ostavila u amanet je nešto što će i dalje živjeti kroz nas. Ti si bila i ostala naše svjetlo. Naš pobjednik. Zračila si vedrinom koju je malo ko imao. Lijepe riječi, dobra djela, uskraćivanje svojih želja da bi nama i drugima pružila sve što je bilo u tvojoj moći. Još mnogo toga lijepog bih ti volio reći, ali ostavit ćemo to za naš budući susret. Molim Allaha dž.š. da ti podari Džennetske bašče, a ja ću nastaviti baš onako kako si me učila! Volim te majko!

Čuvajte svoju majku. Jer kad ode, tek onda shvatite koga ste zapravo imali kraj sebe – ovim riječima se Mulalić oprostio od svoje majke na društvenim mrežama.

Ovom porukom slomio je srca mnogima.

Svoju bol je Mahir čuvao za sebe, a njegovu odluku da prekine takmičenje prihvatila je njegova mentorica Marija Šerifović, kao i Saša Popović.

Šerifović je nakon mjesec odlučila razvoarati opet s Mahirom i pokušati ga uvjeriti da se vrati u takmičenje. Ne zna se šta mu je tada rekla, ali Mulalić je odlučio opet kročiti na scenu “Granda” i osvojiti je. A itekako da je pokorio!

Svoju tragediju nije koristio da igra na emocije gledalaca čime je još više osvojio sve.

A njegova rodna Gračanica sprema zmu veliki doček. Ma dobio bi ga Mulalić i bez pobjede, ali ovako je još slađe.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Njemačka vjerovatno bez lockdowna, ali loše vijesti za nevakcinisane

Više od 60 odsto njemačkog stanovništva primilo je najmanje jednu dozu, dok je oko 48 odsto potpuno imunizirano. Njemačka je...

Možda vas zanima i ovo