Utorak, 18 svibnja, 2021

Sarajevo: Ko je majka koja je pomogla maloljetnoj kćerki da usmrti novorođenče?

Nemojte propustiti

Maloljetnica se, navodno, porodila u stanu u sarajevskom naselju Alipašino Polje, gdje je i usmrtila bebu. U porođaju joj je, kako je utvrđeno pomagala majka.

Sarajevska policija lišila je slobode maloljetnicu koja je usmrtila tek rođenu bebu kao i njenu majku koja joj je u tome pomogla. Slučaj se desio prošle sedmice, a u javnost je dospio tek ovih dana i to slučajno. Naime, organi istrage ovo držali u tajnosti zbog zaštite identiteta maloljetnice.

Iz Tužilaštva je za Oslobođenje potvrđeno da je “zbog čedomorstvo lišena slobode maloljetna osoba”. Na prijedlog Tužilaštva KS, maloljetnici je određena adekvatna mjera smještaja, a njena majka zadržana je u pritvoru zbog pomaganja u ovom zločinu.

Prema naknadnim saznanjima Dnevnog avaza, majka koja je pomogla kćerki tinejdžerki u ovom zločinu je Azra Č., rodom je iz Sarajeva i ima 47 godina.

Prema i dalje nezvaničnim informacijama, maloljetnica se, navodno, porodila u stanu u sarajevskom naselju Alipašino Polje, gdje je i usmrtila bebu. U porođaju joj je, kako je utvrđeno pomagala majka.

Djevojka je raskrinkana, jer je zbog obilnog krvarenja završila u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Ljekari su utvrdili da je riječ o krvarenju nakon poroda pa su alarmirali policiju.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sjećate li se vatrene Ruslane? Upravo je proslavila 47. rođendan, evo kako danas izgleda

Skoro svi se sjećamo predstavnice Ukrajine, vatrene Ruslane, koja je pobijedila na Evroviziji u Istanbulu 2004. godine. Ruslana danas ima...

Možda vas zanima i ovo