Četvrtak, 27 siječnja, 2022

Ko je “monstrum iz Foče” koji je sinoć napao Nebojšu Vukanovića? Dodikov pristalica osuđen na 20 godina zbog silovanja 12-godišnjih djevojčica

Nemojte propustiti

Nebojša Vukanović je večeras na svom blogu otkrio da je riječ o izvjesnom Radomiru Kovaču zvanom Klanfa.

Nebojša Vukanović, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, sinoć je doživio neugodno iskustvo u Kutima kod Foče. On je, naime, sinoć snimao videozapis na mjestu gdje je danas položen kamen temeljac za izgradnju HE Bistrica.

Prilikom snimanja videozapisa, probleme mu je pravio noćni čuvar te lokacije, koji sam za sebe kazao da je riječ o osuđeniku koji je “u Hagu ležao zajedno sa Slobodanom Miloševićem”.

Vukanović je večeras na svom blogu otkrio da je riječ o izvjesnom Radomiru Kovaču zvanom Klanfa.

Foto: Screenshot

– Ni slutio nisam da ću sinoć u Kutima kod Foče u mraku nabasati na monstruma i ratnog zločinca, aktivistu vladajuće stranke i pristalicu Milorada Dodika, koji me je ometao i vrijeđao da sam izdajnik.

Foto: Screenshot

Radi se o izvjesnom Radomiru Kovaču zvanom Klanfa, koji je u Hagu osuđen na 20 godina robije zbog monstruoznih ratnih zločina, silovanja djevojčica, muslimanki iz Foče od svega 12 godina. Držao ih je u zatočeništvu, podvodio i prodavao kao roblje, a neke od žrtava, nažalost, se i dalje vode kao nestale, rekao je Vukanović.

Zbog ovih zločina Kovač je uhapšen 1999. godine, te je odveden u Hag gdje je priznao ratne zločine, a nakon izdržavanja 14 godina, ili dvije trećine zatvorske kazne u Norveškoj, pušten je kući u ljeto 2013. godine.

Također, Vukanović je istakao kako je Kovač učestvao i u monstruoznom ubistvu porodice Klapuh.

– Kovač je učestvovao i u ubistvu porodice Klapuh, koju je 5 vojnika za novac prebacilo u Crnu Goru, potom su ih strijeljali i gurnuli u provaliju, a zbog ovog ratnog zločina Klanfa i drugi su na potjernic, kaže Vukanović na svom blogu.

Više s weba

Izdvajamo

Drastično skočila cijena peleta: Nekad je bio 300 KM po toni, a evo koliko je poskupio od ponedjeljka

Nesrazmjer između potražnje i dostupnosti peleta doveo je do toga da ga u prethodnom periodu nije bilo dovoljno za...

Možda vas zanima i ovo