Subota, 27 studenoga, 2021

Ko je pjevačica koja je objavom na Instagramu smijenila Fejzića i Šabanovića, a po svemu sudeći i Stašu Košarca?

Nemojte propustiti

Nakon što su procurile informacije o derneku, krenule su osude u javnosti. S pravom. Najteže je građanima palo to što su osobe poput Nihada Fejzića bile u naučnom tijelu za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom.

Famozni korona-dernek, odnosno proslava rođendana sada već bivšeg šefa Klinike za abdominalnu i opštu hirurgiju na KCUS-u Jusufa Šabanovića, snažno je uzdrmao političku scenu u Bosni i Hercegovini, a osim novčanih kazni, donio je i smjene funkcionera.

Naime, 4. maja u večernjim satima u restoranu Golf klub okupilo se oko petnaestak ljudi. Pored spomenutog hirurga Jusufa Šabanovića, zabavi su prisustvovali i državni ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac iz SNSD-a, sarajevski biznismen Zijad Blekić, dekan Veterinarskog fakulteta u Sarajevu Nihad Fejzić, pjevači Halid Bešlić, Šerif Konjević, Hajrudin Varešanović (Hari Mata Hari), Semir Cerić Koke, pjevačica Slađana Mandić i njen suprug Ajlin Ahmić, potom muzičari Haris Katlak, Adnan Kuka i Adis Kahvić i drugi gosti.

Iako je rad ugostiteljskim objektima i dalje zabranjen uslijed pandemije koronavirusa, rođendanska zabava je organizirana, doduše iza navučenih roletni restorana. No Instagram objava Slađane Mandić sve je razotkrila, piše Slobodna Bosna.

Policija je ubrzo stigla, prekinula je zabavu, a svi učesnici kaženjeni su sa po 500 KM.

Nakon što su procurile informacije o derneku, krenule su osude u javnosti. S pravom. Najteže je građanima palo to što su osobe poput Nihada Fejzića bile u naučnom tijelu za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom.

Već iduće jutro ministar zdravstva Kantona Sarajevo (KS) Rusmir Mesihović razriješio je Nihada Fejzića dužnosti članstva u Naučnom tijelu Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom.

Direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović odmah je smijenila Jusufa Šabanovića sa pozicije šefa Klinike za abdominalnu i opštu hirurgiju.

Istovremeno, klubovi Naše stranke, Nezavisnog bloka, PDP-a i SDS-a u Parlamentu BiH potpisali su zahtjev za smjenu ministra Košarca zbog korona-derneka.

Naveli su da je “ministar Staša Košarac građanima poslao poruku da u Bosni i Hercegovini postoji nedodirljiva politička elita za koju ne važe zakonski propisi niti je na dometu pravosuđa”.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik također je rekao da je “Staša Košarac napisao kraj svog političkog puta”. Dodik, koji je i član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, rekao je da Košarac nije i više ne može biti njegov najbliži saradnik, te da se SNSD ograđuje od njegovog postupka, koji snažno odbacuje i ne prihvata.

Dok su trajala politička prepucavanja i brojne osude, naši građani su se počeli se šaliti na račun učesnika korona-derneka objavama na društvenim mrežama. Jedna od zanimljivijih bila je i da je Slađana Mandić, objavama na Instagramu, upotrijebila Bonske ovlasti i smijenila više ljudi nego visoki predstavnik Valentin Inzko.

Pjevačica Slađana Mandić

Mandić je objavama na svom Instagram storyju podigla pravu buru u našoj državi i pokrenula aferu “Korona-dernek”. Ona je, ne znajući, javnost izvijestila da se u vrijeme pandemije koronavirusa, kada su na snazi obavezno nošenje maski i socijalno distanciranje, u “Golf klubu” u Sarajevu održava rođendanska zabava doktora Jusufa Šabanovića te da se tu ne poštuje nijedna od donesenih odredbi.

Poznata pjevačica pop i turbo-folk muzike iz “jata Granda“ Slađana Mandić, postala je poznata kao finalistkinja takmičenja “Zvezde Granda”, piše portal Sve o poznatima.

Mandić je rođena u Sarajevu, 2. januara 1984. godine, gdje je sa roditeljima i mlađom sestrom živjela sve do početka ratnih dešavanja, kada su svi bili prinuđeni preseliti se u Banja Luku.

U Banja Luci je Slađana Mandić pohađala osnovnu i srednju školu. Muzikom se bavila od ranog djetinjstva. Pjevačica već 2005. godine promoviše i svoj prvi album, te nastavlja da radi i živi u Beogradu.

Poslije punih šest godina, 2011., pjevačica Slađana Mandić vratila se u rodni grad, gdje je upisala i završila Ekonomski fakultet, ali i nastavila da nastupa po klubovima u regionu i u inostranstvu.

Na takmičenje “Zvezde Granda” prijavljuje se u sezoni 2012./2013. Ona je u to vrijeme već iza sebe imala jedan solo album i veliko pjevačko iskustvo, te je lako ušla u finale popularnog takmičenja, kao jedna od najperspektivnijih učesnica.

Ona se udala za bivšeg MMA borca Ajlina Ahmića u tajnosti. Ahmić je sada vlasnik nekoliko ugostiteljskih objekata u Sarajevu. Prije dvije godine dovodio se u vezu s preuzimanjem Mikser Housea u Sarajevu, ali to se nije dogodilo.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Palmer najavio teške pregovore: Pred bh. liderima su teške odluke

Američki predstavnik za reformu Izbornog zakona u Bosni i Hercegovini Metju Palmer (Matthew Palmer), koji u subotu (27. novembra)...

Možda vas zanima i ovo