Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

Ko je prva dama Ukrajine: Prije tri godine promijenio joj se život

Autor:Agencije

Nemojte propustiti

Poput mnogih prvih dama, i ona se bavi humanitarnim radom te koristi svoj uticaj za isticanje i rješavanje određenih društvenih problema.

Prva dama Ukrajine Olena Zelenska ostala je uz svog supruga Volodimira tokom ruskog napada na njihovu zemlju. Kako su prenijeli mediji, u skloništu je s njihovom djecom, ali Ukrajinu ne namjerava da napusti.

Upravo se čita:  Veliki manjak radnika u Njemačkoj, sada ih traže na "nemogućim mjestima"

Njen suprug, bivši komičar i glumac, postao je predsjednik 2019. godine, a tad se i Olenin život promijenio.

Oboje su studirali na Građevinskom fakultetu Univerziteta Krivyi Rih, a kad je njen suprug postao uspješni komičar, Olena je napustila studij kako bi ga pratila na snimanjima. Ipak, iako je odustala od struke za koju se školovala, brzo je pokazala svoju svestranost. Postala je uspješna scenaristkinja i producentkinja. Kad je njen suprug postao predsjednik, Elena je odlučila da postane njegov konsultant za imidž.

Upravo se čita:  Vođa partizana poručio Putinu: Vidjet ćemo se opet, dolaze velike stvari

Poput mnogih prvih dama, i ona se bavi humanitarnim radom te koristi svoj uticaj za isticanje i rješavanje određenih društvenih problema.

Bračni par Zelenski ima dvoje djece, 17-godišnju Oleksandru i devetgodišnjeg Kirila.

Nakon ruske invazije na Ukrajinu, Zelenska je na Instagramu 24. februara poručila: Neću danas paničariti ni plakati. Biću smirena i samouvjerena. Djeca me gledaju, ja ću stajati uz njih. I uz svog muža. I uz ukrajinski narod.”

Pročitajte još

Izdvajamo

Policija jučer zaustavila deset vozača bez vozačke dozvole

Deset osoba isključeno je iz saobraćaja zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita U protekla 24 sata na području...

Možda vas zanima i ovo