Subota, 26 studenoga, 2022

Ko je tražio pomoć od 100 KM od Vlade FBiH tražio je: Danas zadnji dan za prijave

Autor:Faktor.ba

Nemojte propustiti

Danas ističe rok kantonalnim službama za zapošljavanje da Vladi Federacije BiH dostave zahtjeve za isplatu jednokratne novčane pomoći nezaposlenima sa spiskovima korisnika.

Prema izmjenama Uredbe za pomoć stanovništvu Vlade FBiH, svi nezaposleni koji ispunjavaju uvjete, trebalo bi da dobiju po 100 KM pomoć do 20. decembra, da im se pomoć isplati na transakcijske račune.

– Danas ističe rok da kantonalne službe za zapošljavanje Vladi dostave zahtjeve za isplatu jednokratne novčane naknade uz konačni spisak njenih korisnika za koje imaju valjan podatak o transakcijskom računu a u skladu sa prooduženim rokovima za isplatu pomoći nezaposlenima u Federaciji BiH koji su utvrđeni na sjednici Vlade FBiH 27. oktobra. Tada je izmijenjen član 18c. Uredbe o pomoći stanovništvu usljed rasta indeksa potrošačkih cijena – kazala je za Faktor Samira Demirović, direktorica Ureda za informiranje Vlade Federacije.

Dodaje kako prema informacijama iz stručnih službi Vlade FBiH, na osnovu tih zahtjeva, Vlada će utvrditi konačan iznos novca za isplatu jednokratne novčane naknade koji će biti uplaćen svakoj od kantonalnih službi za zapošljavanje.

– Ne postoji niti jedna prepreka da rokovi iz Uredbe ne budu ispoštovani i da nadležne kantonalne službe za zapošljavanje, kako je i predviđeno Uredbom, najkasnije do 20. decembra isplate jednokratnu naknadu. Po donošenju odluke znat ćemo okvirni termin isplate novca prema biroima – kazala je Demirović.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Građani se okupili ispred Parlamenta BiH: Ne damo državu, mi ćemo istrajati

"BiH se nalazi pred historijskom dilemom kuda dalje; Hoćemo li na Istok ili Zapad ili da ostanemo svoji na...

Možda vas zanima i ovo