Nedjelja, 2 travnja, 2023

Ko je za Ibrahimovića najbolji fudbaler svih vremena

Nemojte propustiti

Zlatan Ibrahimović, napadač Manchester Uniteda, za zvanični klupski internet portal istakao je da je nekadašnji brazilski as Ronaldo Luis Nazario de Lima bio fenomenalan, te zbog toga smatra da je bio najveći fudbaler svih vremena.

-Mislim da je Ronaldo bio fenomenalan. On je bio igrač koji vas je, šta god bi uradio, ostavljao bez teksta. Kada bi uzeo loptu to je bilo kao da kaže: ‘Sada ću se ja pobrinuti za to’. Takvih fudbalera nije bilo ni prije, a ni danas ih nema. Takvi jednostavno ne postoje. Kao mlad igrač sam ga gledao i rekao sam sebi da želim biti baš takav fudbaler, koji pravi razliku, kazao je Ibrahimović, te uz osmjeh dodao da je najbolji gol koji je Ronaldo postigao “bicikl” protiv Engleske, prenosi AA.

Ibrahimović je proteklog ljeta došao u Manchester United. Za tim s Old Traforda ove sezone odigrao je 17 utakmica u svim takmičenjima i postigao osam golova.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Keramičar Hasad Gvozden odlučio ostati u BiH: Ne žalim što sam ostao, imam mnogo posla!

Hasan je neko vrijeme razmišljao o odlasku u Njemačku. Čekajući dokumentaciju za iseljenje, prijavio se na obuku „Započni svoj...

Možda vas zanima i ovo