Nedjelja, 16 svibnja, 2021

Ko pokušava sabotirati sezonu na Igmanu i Bjelašnici?

Nemojte propustiti

Iz sarajevskog preduzeća ZOI ’84 tvrde da su se pred pripreme zimske sezone na Bjelašnici počele dešavati sabotaže.

Poručuju da osim što im je nanesena finansijska šteta, preduzeću ZOI’84 prijeti zaustavljanje priprema za sezonu, između ostalog i zbog i sigurnosti građana.

“U posljednjih nekoliko dana je ukradena sigurnosna sajla na dvosjedu. Radi se o 650 metara sajle koja se nalazi na stubovima visine od 10 do 25 metara, što govori o tome na šta se sve spremno da se zaustave aktivnosti na uvođenju reda, sanaciji i unaprjeđenju stanja u ovom kantonalnom preduzeću. Nedavno je ukraden i sigurnosni kabl na liftu na popularnoj stazi Kolijevka”, poručuju iz ZOI-ja.

Pored ovih slučajeva, koje su prijavili policiji i za koje će, poručuju biti podnesene krivične prijave, zabilježen je još niz manjih pokušaja zaustavljanja i ometanja tekućih aktivnosti.

“Šteta se procjenjuje na skoro 50.000 KM, ali je mnogo opasnije da ovakvi incidenti mogu dovesti do narušavanja sigurnosti posjetilaca. Nova uprava ZOI’84 će, pored svega što će poduzeti policija i tužilastvo, samostalno poduzeti odlučne korake u zaštiti svoje imovine i sigurnosti posjetilaca i svim sredstvima koje zakon dozvoljava zaustaviti pokušaje sabotaža i zaustavljanja uvođenja reda na olimpijskim planinama i preduzeću u cjelini. I dalje će, kao i do sada, sve uočene nepravilnosti biti prijavljivane Tužilastvu jer je transparentnost, zaustavljanje nelegalnih radnji i domaćinsko upravljanje novcem građana, uz obogaćivanje sadržaja i ponude na planinama, princip djelovanja nove uprave od kojeg se neće odustati ni po koju cijenu”, navodi se u poruci uprave ZOI-ja.

Direktor ovog preduzeća Kenan Magoda je od jutros na terenu i s radnicima obilazi teren.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dijaspora zavrnula pipu: U Bosnu i Hercegovini lani stiglo skoro pola milijarde maraka manje

Ekonomista Admir Čavalić je kazao da su ovakvi rezultati sasvim očekivani te da su stručnjaci prošle godine najavili upravo...

Možda vas zanima i ovo