Nedjelja, 13 lipnja, 2021

Ko su braća Ćulum uhapšena zbog ubistva banjalučkog biznismena: Prijetnja po BiH i EU

Nemojte propustiti

Armin Ćulum zvani Boki poznat je policijskim agencijama širom Evrope, kao i njegov brat Nermin

Policija Unsko-sanskog kantona (USK) u utorak je uhapsila braću Ćulum Armina i Nermina iz Sanskog Mosta jer se dovode u vezu s ubistvom Slaviše Krunića, biznismena iz Banjaluke.

Inače, Armin Ćulum zvani Boki poznat je policijskim agencijama širom Evrope, kao i njegov brat Nermin, piše portal “Avaz.ba”.

Oni su na čelu bajkerske organizacije “United Tribuns”, koju je njemačka tajna služba proglasila za državnu opasnost, a u Evropi su proglašeni za treću najveću opasnost za bezbjednost.

Ova grupa se, prema pisanjima brojnih evropskih medija, bavi raznim kriminalnim poslovima. Armin Ćulum je u centar pažnje javnosti dospio 2014. godine kada su pripadnici Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) pretresli kuću Armina Ćuluma u Sanskom Mostu u okviru međunarodne policijske akcije “Ezel”, koju je provodilo 900 policajaca na području BiH, Austrije i Njemačke. Tada je razbijena kriminalna grupa koja se bavila trgovinom ljudima i prostitucijom, o čemu su “Nezavisne” tada pisale.

“United Tribuns” djeluje u Austriji i Švajcarskoj, a njihovi direktni konkurenti su grupe “Hells Angels” i “Bandidos”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Islamska zajednica u BiH: Da li je grijeh vakcinisati se preko reda?

Zamjeniku reisu-l-uleme i fetva-i-eminu Islamske zajednice, prof. dr. Enesu ef. Ljevakoviću upućeno je tako pitanje da li osoba ima...

Možda vas zanima i ovo