Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Ko su najbogatiji ljudi u regionu: Prva tri mjesta drže Hrvati, u BiH su najbogatiji Ahmetlić i Džambić

Nemojte propustiti

Pregled najbogatijih poduzetnika u regiji, koji u novom izdanju donosi časopis Forbes, još je jednom potvrdio da prva tri mjesta drže trojica Hrvata, Ivica Todorić, Branko Roglić i Emil Tedeschi, a četvrti je srbijanski poduzetnik Miroslav Mišković.

U BiH je najveći Izudin Ahmetlić, čija je HIFA grupa, koja posluje u naftnom sektoru, ostvarila 330,5 miliona eura. Drugi je Senad Džambić, čiji je trgovački lanac Bingo imao 258,9 miliona eura.

Na vrhu popisa najvećih poduzetnika u Sloveniji po prihodu našli su se Iza i Samo Login, bračni par čija je tvrtka Outfit7, specijalizirana za mobilne aplikacije, ostvarila 617,2 miliona eura. Logini su tako pretekli Sandija Češka, vlasnika telemarketinške firme Studio Moderna koja je prošle godine imala 390,7 miliona eura prihoda.

frobesS1_839121S1

U Srbiji se Miroslav Mišković vratio na vrh tabele sa 463,7 miliona eura prihoda Delta holdinga, a prošlogodišnji lider Miodrag Kostić sa svojom MK Grupom potonuo je 20 posto. Drugo mjesto, nakon snažnog skoka, zauzeli su Saša Glušac, Ivica Vukelić i Velibor Đurović, suvlasnici Autoritas investmentsa, čiji je prihod iznosio 369,4 miliona eura.

Na prvom mjestu u Makedoniji treću godinu zaredom je Minčo Jordanov, vlasnik niza uglavnom metalurških i građevinskih firmi, a vrijednost njegovih udjela je 26,4 miliona eura. Drugi je naftaš Andreja Josifovski sa 22,5 miliona eura vrijednim dionicama.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Jasno i nedvosmisleno negiranje genocida! Dodikov savjetnik potpisao peticiju i najavio ozbiljnije prikupljanje potpisa

Nakon što je visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko nametnuo dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i...

Možda vas zanima i ovo