Ponedjeljak, 8 ožujka, 2021

Ko su Zeničani optuženi za silovanje maloljetne Norvežanke u Makarskoj?

Nemojte propustiti

Strava u BiH: Muškarac pokušao silovati 14-godišnju djevojčicu, policija ga ekspresno uhapsila

ŽEPČE - Nad uhapšenim muškarcem se provodi kriminalistička obrada, a o svemu je obaviješten i dežurni tužilac Tužilaštva ZDK...

U zadnjih pet mjeseci zvanično nije potvrđen nijedan slučaj sezonske gripe u BiH

U Bosni i Hercegovini u proteklih pet mjeseci zvanično nije potvrđen nijedan slučaj sezonske gripe od čijih posljedica su...

Christiane Amanpour, novinarka CNN-a za Face TV: Nema budućnosti ako je Bosna i Hercegovina podijeljena u entitete, RS mora odgovarati

Christiane Amanpour, novinarka CNN-a, gostovala je sinoć na televiziji FACE te je istakla da su BiH i Balkan bliski...

Policija intezivno traga za Renatom Marjanovićem, sinoć je ispalio rafal na kafić

Renato Marjanović i odranije je poznat po nasilničkom ponašanju, a u žižu javosti dospio je u martu 2019. godine...

Nakon saslušanja pod sumnjom da su u Makarskoj silovali maloljetnu Norvežanku u utorak, 3. jula, trojica bh. državljana zadržana su u pritvoru. Riječ je o Zeničanima Sanelu Alihodžiću (25), Mirsadu Šijaku (30) i Mirzi Fetiću (23), koji negiraju optužbe.

Foto: ArhivSedamnaestogodišnja Norvežanka je optužila samo Alihodžića za silovanje, ali je u izjavi za policiju rekla da su je sva trojica zaustavila kada je pokušala napustiti apartman.

Podsjećamo, trojica mladića su bili na odmoru u Makarskoj te su te večeri, 3. jula, pozvali 17-godišnju Norvežanku u apartman koji su iznajmili u ulici Moliških Hrvata u Makarskoj.

Kako se saznaje, oni taj dio priče ne negiraju – da su se družili u njjihovom apartmanu – međutim o onome što se dogodilo poslije toga, postoje dvije priče – prva je maloljetnice koja je prijavila silovanje, a druga priča je trojice državljana BiH, koji negiraju da se takvo šta dogodilo.

Zna se da je u sve bio umiješan i alkohol, jer su kod 17-godišnje djevojke i dvojice mladića pronađeni tragovi alkohola u krvi.

Ko su osumnjičeni Zeničani?

Sanel i Mirsad su nogometne sudije u Nogometnom savezu BiH i aktivno se bave raftingom, dok je Mirsad prije nekoliko mjeseci nastupao u muzičkom showu Hayata ‘Zvijezda možeš biti ti 5’.

Sanel je nedavno upisao Fakultet za tjelesni odgoj u Sarajevu, a aplicirao je i za prijem u Oružane snage BiH, piše DEPO.

(Bh-index)

 

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Strava u BiH: Muškarac pokušao silovati 14-godišnju djevojčicu, policija ga ekspresno uhapsila

ŽEPČE - Nad uhapšenim muškarcem se provodi kriminalistička obrada, a o svemu je obaviješten i dežurni tužilac Tužilaštva ZDK...

Možda vas zanima i ovo