Petak, 17 rujna, 2021

“Ko to tamo peva”: Nenad Kostić, 40 godina poslije, evo kako izgleda i čime se bavi

Nemojte propustiti

Nenad je tada imao jedanaest godina, a sada ima 51. Kaže ponosi se što je glumio u legendarnom filmu koji će ostatie generacijama.

Ne postoji poznatija i legendarnija scena od one iz čuvenog filma “Ko to tamo peva“. 40 godina poslije, Nenad Kostić pjeva istu pjesmu. Iako je bio policajac, privatnik, pa i di-džej. Sad je, sudbina je valjda tako htjela, vozač autobusa.

Prije 40 godina Nenad Kostić iz Beograda stao je rame uz rame sa bardovima jugoslovenske kinematografije i ostao upamćen po pjesmi „Za Beograd“ u čuvenom filmu “Ko to tamo peva”. Igrao je sa Nedom Arnerić, Pavlom Vuisićem, Batom Stojkovićem, Taškom Načićem, Draganom Nikolićem, Aleksandrom Berčekom i Slavkom Štimcem.

Nenad je tada imao jedanaest godina, a sada ima 51. Kaže ponosi se što je glumio u legendarnom filmu koji će ostatie generacijama.

Sudbina se poigrala njegovim životom pa je često mijenjao profesije. Radio je kao di-džej, nastupao kao plesač, jedno vrijeme bio i u uniformi policajca, a danas vozi autobus, koji je u znatno boljem stanju od onog iz poznatog filma.

Honorar koji je dobio dao je ocu koji je počeo da gradio kuću.

U glumačke redove doveo ga je 15 godina stariji stric, koga isto pamtimo po sviranju harmonike. Objasnio mu je da želi da učini njegovom prijatelju iz vojske Slobodanu Šijanu da snimi diplomski rad te da će u projektu učestvovati svi poznati glumci. Tada jedanaestogodišnji Nenad pristao je da ode na probu i posrećilo mu se. Kostić ističe da i danas često sa stricem nastupa širom bivše države i da je upoznao mnogo ljudi

Dok turira na početnoj stanici “sedamnaesticu”, priča kako je ponosan otac – tri kćerke, a “Ko to tamo peva” dešava mu se svaki dan.

“Često mi kažu putnici: Vozi Miško; ma samo preko mene mrtvog”, šali se Kostić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vlasti Republike Srpske najavljuju da će 2022. godine samostalno provesti izbore

Republička komisija RS može provoditi određene aktivnosti u izbornom procesu samo ako joj te ovlasti prenese Centralna izborna komisija...

Možda vas zanima i ovo