Subota, 2 srpnja, 2022

Ko želi na hadž iz Bosne i Hercegovine, evo koliko treba izdvojiti ove godine!

Nemojte propustiti

Na današnjoj sjednici Rijaseta Islamske zajednice u BiH usvojen je i prijedlog za imenovanje rukovodstva hadža, te vodičke i ljekarske službe.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini utvrdila je da cijena ovogodišnjeg odlaska na hadž iznosi 12.000 konvertibilnih maraka.

Ovakvu odluku donio je Rijaset na današnjoj 8. vanrednoj sjednici posvećenoj organiziranju ovogodišnjeg hadža, održanoj pod predsjedavanjem zamjenika reisul-uleme Enes-ef. Ljevakovića.

U obrazloženju se navodi kako je cijena utvrđena nakon temeljite analize svih troškova i uvažavanje činjenice da je došlo do velikog povećanja cijena smještaja, unutrašnjeg prijevoza i taksi-usluga u Kraljevini Saudijskoj Arabiji.

Na današnjoj sjednici usvojen je i prijedlog za imenovanje rukovodstva hadža, te vodičke i ljekarske službe. Također, razmatrane su ponude i odabran avio-prijevoznik hadžija, te usvojene ponude za smještaj hadžija u Mekki i Medini.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Voz na relaciji Sarajevo-Mostar iskočio sa tračnica

Do nesreće je došlo oko 15:00 sati na lokalitetu Donjeg sela. Ismail Kadić, rukovoditelj operativnog centra PU Konjic, kaže kako...

Možda vas zanima i ovo