Subota, 21 svibnja, 2022

Koalicija Država! poziva EU da primi BiH u punopravno članstvo

Nemojte propustiti

Agresija na Ukrajinu pokazala je da je kalkulisanje Evropske unije došlo kraju. Putinova Rusija neće stati na Ukrajini ako se pod hitno i sigurnosno i politički ne riješe kritične tačke na evropskom tlu, među kojima je jedna od najranjivijih Bosna i Hercegovina.

Koalicija Država! poziva Evropsku uniju i njene institucije da po hitnoj proceduri primi Bosnu i Hercegovinu u punopravno članstvo i tako otkloni mogućnost da ruski uticaj preko Milorada Dodika i dalje kontaminira ovaj dio Evrope.

Pozivamo i druge političke stranke kojima je država Bosna i Hercegovina u srcu da ovu inicijativu zajedno realiziramo i da lobiramo kod prijatelja u svijetu. Treba nam odlučnost, a vjerujemo da će vrata Evrope u ovom momentu biti otvorena. U suprotnom, nakon Bosne i Hercegovine, na red za odrstrijel će doći i ostatak regije.

​Svjesni smo da je ovo historijski momenat kada se prelama budućnost Evrope, a pozitivan stav prema ukrajinskom zahtjevu za aplikaciju, i skorom članstvu, nadamo se, jasno govori da Evropska unija zajedno sa saveznicima neće čekati na birokratski pristup koji je decenijama odgovarao samo osobnim interesima i onima koji žele razoriti demokratske principe na kojima počiva slobodna Evropa.

Milorad Dodik i svi oni koji žele biti dio neke ruske gubernije moraju biti spriječeni i politički uklonjeni, jer njegova politika gura i srpski narod u haos, izolaciju i bijedu. Bosna i Hercegovina jeste ranjiva tačka Evrope, te bi članstvo u Evropskoj uniji stavilo tačku na brojne ratove i višak historije kojeg ne možemo sažvakati. Građani ove zemlje zaslužuju mir i pravo na prosperitetnu budućnost.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Funkcioneri u BiH simbolom “Z” podržali Rusiju, ali negiraju podršku invaziji

“Meni se supruga zove Zdravka”, bio je Mastilovićev odgovor na pitanje novinara zbog čega je nosio slovo “Z” na...

Možda vas zanima i ovo