Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

Koalicija Država! poziva EU da primi BiH u punopravno članstvo

Nemojte propustiti

Agresija na Ukrajinu pokazala je da je kalkulisanje Evropske unije došlo kraju. Putinova Rusija neće stati na Ukrajini ako se pod hitno i sigurnosno i politički ne riješe kritične tačke na evropskom tlu, među kojima je jedna od najranjivijih Bosna i Hercegovina.

Koalicija Država! poziva Evropsku uniju i njene institucije da po hitnoj proceduri primi Bosnu i Hercegovinu u punopravno članstvo i tako otkloni mogućnost da ruski uticaj preko Milorada Dodika i dalje kontaminira ovaj dio Evrope.

Upravo se čita:  "S Putinom sam razgovarao duže od sat vremena, za RS postoje dva puta"

Pozivamo i druge političke stranke kojima je država Bosna i Hercegovina u srcu da ovu inicijativu zajedno realiziramo i da lobiramo kod prijatelja u svijetu. Treba nam odlučnost, a vjerujemo da će vrata Evrope u ovom momentu biti otvorena. U suprotnom, nakon Bosne i Hercegovine, na red za odrstrijel će doći i ostatak regije.

​Svjesni smo da je ovo historijski momenat kada se prelama budućnost Evrope, a pozitivan stav prema ukrajinskom zahtjevu za aplikaciju, i skorom članstvu, nadamo se, jasno govori da Evropska unija zajedno sa saveznicima neće čekati na birokratski pristup koji je decenijama odgovarao samo osobnim interesima i onima koji žele razoriti demokratske principe na kojima počiva slobodna Evropa.

Upravo se čita:  Čović tvrdi: Nema pakta s Dodikom, uskoro i o Izbornom zakonu

Milorad Dodik i svi oni koji žele biti dio neke ruske gubernije moraju biti spriječeni i politički uklonjeni, jer njegova politika gura i srpski narod u haos, izolaciju i bijedu. Bosna i Hercegovina jeste ranjiva tačka Evrope, te bi članstvo u Evropskoj uniji stavilo tačku na brojne ratove i višak historije kojeg ne možemo sažvakati. Građani ove zemlje zaslužuju mir i pravo na prosperitetnu budućnost.

Pročitajte još

Izdvajamo

Putujete uskoro: Evo šta sve možete prenijeti preko granice a da ne budete kažnjeni

Kazne za prekršaje ovih ograničenja mogu biti drakonske pa je dobro pripremiti se na vrijeme i podsjetiti se navedenih...

Možda vas zanima i ovo