Ponedjeljak, 17 svibnja, 2021

Kod koga su otkrivene lažne diplome u kantonalnim institucijama: Dvije osobe su nosioci javnih funkcija! Tužilaštvu prijavljeno 20 lica

Autor:Avaz.ba

Nemojte propustiti

Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo podnio je Tužilaštvu KS 20 krivičnih prijava protiv osoba koje su zaposlene u kantonalnim institucijama, a otkriveno je da imaju lažne diplome.

Ovu informaciju potvrdio je za “Avaz” i direktor Ureda Erduan Kafedžić, kojem od jula prošle godine u radu pomaže i Amerikanac Erik Larson (Eric), bivši tužilac s međunarodnim iskustvom. Larson je imenovan za višeg savjetnika i njegov angažman itekako je pomogao u radu ovoga ureda.

Prema informacijama “Avaza” utvrđeno je da prijavljene osobe nisu imali validnu diplomu, tačnije da ih nisu izdale zvanične institucije niti ih ima u evidenciji. Dvije osobe su nosioci javnih funkcija. Tužilaštvu KS je podnesena i jedna krivična prijava za nezakonito zapošljavanje.

Osim toga, kako nam je potvrđeno, Ured će danas izreči prvih šest prekršajnih naloga za nosioce javnih funkcija koji nisu prijavili imovinu u 2021.godini.

Nedavno je Ured Tužilaštvu KS prijavio pet osoba zbog neprijavljivanja imovine. Kako smo i objavili radi se o aktuelnom načelniku Trnova Ibri Berilu, bivšem načelniku općine Centar Nedžadu Ajnadžiću, ali i Nedžadu Koldži, dugogodišnjem načelniku općine Novo Sarajevo. Prijavljeni su i vijećnici Abid Jusić i Samir Šišić.

Provjerama su uočene brojne nepravilnosti, sakrivene kuće, stanovi, vozila, brojne dionice, ali i bankovni računi s iznosima višim od 100.000 KM.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sjećate li se vatrene Ruslane? Upravo je proslavila 47. rođendan, evo kako danas izgleda

Skoro svi se sjećamo predstavnice Ukrajine, vatrene Ruslane, koja je pobijedila na Evroviziji u Istanbulu 2004. godine. Ruslana danas ima...

Možda vas zanima i ovo