Petak, 25 lipnja, 2021

Kod Visokog instalirani prv brojači saobraćaja

Nemojte propustiti

Foto: Vipromo.ba
Foto: Vipromo.ba

Ministarstvo prostornog uređenja, prometa i komunikacija i zaštitu okoliša ZDK-a kupilo je dva automatska brojača prometa u cilju prikupljanja podataka o prometnom opterećenju i strukturi toka na regionalnim cestama.

Sa ovim automatskim brojačima, za koje je Vlada Kantona izdvojila 50.000 KM, sada će se moći tačno utvrditi precizni podaci o prometnim tokovima na cestovnoj mreži i lakše upravljati cestovnim prometnim sistemom.

Dobijeni podaci predstavljati će osnovne informacije za donošenje odluka o budućem razvoju i eksploataciji cestovne mreže i jedan su od osnovnih ulaznih parametara za kvalitetnu izradu strategije poboljšanja uvjeta prometa i sigurnosti na postojećoj mreži.

Brojači prometa instalirani su na regionalnom putu R-441, u dijelu kojim prolazi kroz naselje Čajdraš kod Zenice, i na regionalnom putu R-445 u naselju Muhašinovići kod Visokog.

Planirano je da se postave ukupno 24 brojača, a prva dva predstavljaju pilot projekat koji će dati prve korisne pokazatelje u određivanju parametara neophodnih za bolje uređenje cestovnog prometa.

(Bh-index, Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Njemačke stigla jasna poruka Miloradu Dodiku i retrogradnim snagama u BiH: Secesija RS-a produbljuje krizu, od promjena granica nema ništa

Zastupnici su naveli da i danas u BiH vladaju podjele, te da etničke skupine "rade" jedne protiv drugih. Predstavnici vladajuće...

Možda vas zanima i ovo