Subota, 25 rujna, 2021

Kojović: Da li su činjenice o genocidu neugodne za one koji su otjerali Hasana Nuhanovića?

Nemojte propustiti

Naša stranka smatra skandaloznom činjenicu da su Haški institut za globalnu pravdu (The Hague Institute for Global Justice) i Američki memorijalni muzej holokausta (United States Holocaust Memorial Museum) povukli poziv Hasanu Nuhanoviću za učešće na konferenciji o genocidu u Srebrenici koja se održava posljednja tri dana u Hagu.

– Argumentacija da učesnici konferencije ne bi mogli govoriti slobodno, ukoliko događaju prisustvuje Nuhanović, koji je vodio postupak protiv Holandije, ne samo da je apsurdna nego i dovodi u pitanje opredijeljenost organizatora i učesnika prema slobodi govora i mišljenja – kazao je predsjednik Naše stranke Predrag Kojović.

Istakao je da razumije da “previše” činjenica, te istina bazirana na njima, može biti neugodna za one koji, kako je rekao, snose moralnu ili zakonsku odgovornost, ali tema genocida u Srebrenici i treba da bude takva da ne bude apstraktna nego konkretna, sa imenima, sa datumima i svjedočenjima, i treba u svakome da probudi snažan osjećaj odgovornosti, saopćeno je iz Naše stranke.

– Samo se onda možemo nadati da je Srebrenica nedozvoljiva i neponovljiva, nikada i nikome – dodao je Kojović.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Aleksandar Vulin: Za rat dovoljna jedna budala

“Ljudi koji vode Prištinu su velike kukavice, a od njih možete sve da očekujete”, kazao je Vulin. Ministar unutrašnjih poslova...

Možda vas zanima i ovo