Petak, 24 ožujka, 2023

Kokain iz kinder jajeta: Uhapšen diler koji je drogu prodavao putem društvenih mreža

Nemojte propustiti

Inspektori su radom na terenu došli do informacije čime se Pavlović bavi i tada je pokrenuta istraga protiv njega.

Banjalučanin Boris Pavlović (29), koji je uhapšen u policijskoj akciji „Modus“, osumnjičen je da je godinama na području Banjaluke prodavao narkotike, potvrđeno je za Srpskainfo.

Izvor ovog portala pojašnjava da je Pavlović bio dobro razradio posao i da je bio veoma oprezan prilikom prodaje narkotika korisnicima.

Pavlović je uhapšen u ponedjeljak ujutru, a prilikom pretresa njegovog stana policija je pronašla veću količinu marihuane i kokaina.

– Tom prilikom pronađeno je i oduzeto oko 2,98 kilograma marihuane, oko 128 grama kokaina, oko 313 grama nepoznate praškaste materije. Pronađen je i novac u različitim apoenima u ukupnom iznosu od 2.020 KM i 1.410 eura – pojasnila je portparol PU Banjaluka Milana Stojanović.

Nije bio poznati policiji

Ona je dodala da je policija oduzela i dvije mrvilice za opojnu drogu, tri digitalne vage, više mobilnih telefona, kao i druge predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.

Prema riječima našeg sagovornika, zanimljivo je da Pavlović do sada nikada nije hapšen zbog droge ili nekih ozbiljnih krivičnih djela.

– Riječ je osobi koja do sada nije prolazila kroz policijske evidencije, pa je zbog toga policiji na početku istrage bilo puno teže otkriti ko stoji iza prodaje narkotika u Banjaluci – pojasnio je izvor Srpskainfo.

– Dosadašnjom istragom utvrđeno je da je on preko društvenih mreža, ali i preko raznih aplikacija dogovarao prodaju narkotika korisnicima u Banjaluci. Kada dogovori prodaju, on je lično odlazio na lice mjesta i zavisnicama prodavao narkotike – pojasnio je naš sagovornik.

Kokain u kinder jajetu

Prema njegovim riječima, uglavnom je prodavao marihuanu, ali često i kokain.

– Drogu je najčešće prodavao u manjim gramažama i za različite novčane iznose. Pavlović je bio veoma oprezan prilikom prodaje narkotika i zbog toga je dugo vremena izbjegavao hapšenje – ističe pomenuti izvor.

Inspektori su radom na terenu došli do informacije čime se Pavlović bavi i tada je pokrenuta istraga protiv njega.

Sagovornici ovog portala ističu da je tokom istrage policija prikupila dovoljno dokaza koji potvrđuju da se Pavlović bavio prodajom droge.

Koliko je Pavlović bio oprezan najbolje govori i podatak kako je čuvao narkotike.

– Prilikom pretresa stana u kojem živi Pavlović policija je pronašla samo manju količinu narkotika. Međutim, inspektori su prikupili i informacije da on koristi još jedan stan. Prilikom pretresa drugog stana policija je pronašla ukupno oko tri kilograma narkotika, novac koji potiče od prodaje droge, digitalne vage i druge stvari – istakao je sagovornik Srpskainfo.

Dodaje da je droga u stanu bila dobro sakrivena, tako da su jedan dio droge našli u teglama za kafu, a da je kokain bio sakriven, između ostalog, i u kinder jajetu.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama Policijske uprave Banjaluka, Pavlović je u utorak predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci, a po čijem nalogu je i izvedena akcija.

Nakon što ga ispita postupajući tužilac, on će donijeti odluku o prijedlogu pritvora.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ambasada SAD: Očajnički potezi Dodika, još jedan korak ka izolaciji

- Dodikovo sve veće odbacivanje dugogodišnjih partnera Bosne i Hercegovine i prihvatanje autoritarnih lidera nanosi štetu RS - poručuju Američka...

Možda vas zanima i ovo