Nedjelja, 1 kolovoza, 2021

Kolaps zdravstva u ‘boljem dijelu BiH’: Dug zdravstvenog sektora RS premašio milijardu KM!

Nemojte propustiti

Višković je u izjavi novinarima u Banjaluci ponovio da će biti smjena, ali i podsjetio da se, po zakonu, završni finansijski računi sačinjavaju do kraja februara.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da zdravstvene ustanove u RS od 1. januara ne smiju isplaćivati neto, već bruto plate,za šta je Vlada obezbijedila dodatnih 52 miliona KM.Višković je otkrio da je do 30. novembra prošle godine dug zdravstvenog sektora premašio milijardu KM!

“Svi domovi zdravlja i bolnice u Srpskoj moraju ovo poštovati i korigovati ugovore. Građani Srpske moraju biti zadovoljni uslugama u zdravstvenom sektoru Srpske”, rekao je novinarima Višković, koji je prisustvovao sastanku ministra zdravlja i socijalne zaštite Alena Šeranića sa direktorima domova zdravlja u Srpskoj.

On je istakao da nema više gomilanja dugova u zdravstvenom sistemu, te da se radi na tome da ovaj sistem bude održiv.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da je cilj zaustavljanje rasta dugovanja zdravstvenog sistema.

On je naglasio da od 1. januara svi moraju uplaćivati poreze i doprinose i podsjetio da je do 30. novembra prošle godine dug zdravstvenog sektora premašio milijardu KM!

Predsjednik Vlade Republike Srpske poručio je da će biti sankcionisan svaki rukovodilac javnog preduzeća ukoliko se utvrdi da je personalno odgovoran za negativan rezultat poslovanja.

On je istakao da će analizirati svačiji rad, ali da neće biti smjena “zato što to traži neki medij ili neko drugi”.

Višković je u izjavi novinarima u Banjaluci ponovio da će biti smjena, ali i podsjetio da se, po zakonu, završni finansijski računi sačinjavaju do kraja februara.

On je napomenuo da je bilo smjena i u proteklih godinu dana, poput određenih direktorskih pozicija u preduzećima “Putevi Republike Srpske” i “Šume Srpske”.

Govoreći o planu kao odgovoru na najavljeni veliki priliv migranata, premijer Srpske je rekao da je plan usmjeren na zaštitu građana i imovine Srpske.

“Moramo spremno dočekati i zaštititi građane i imovinu u Republici Srpskoj”, poručio je Višković.

Vlada Republike Srpske bi ovaj plan trebalo da donese u petak, 6. marta.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sarajevo: Za dva dana utrošeno samo 4.100 vakcina, a toliko je bilo planirano po jednom danu

Iako se očekivalo da će odziv građana biti daleko veći, naročito zbog kritika vlastima što nema vakcina i sporog...

Možda vas zanima i ovo