Srijeda, 8 prosinca, 2021

Kolegij SDA: Praksa drugačijeg ponašanja neće biti tolerisana

Nemojte propustiti

Kolegij Stranke demokratske akcije (SDA) jučer je održao sjednicu na kojoj je razmatrana aktuelna politička situacija.

Izražena je puna podršku radu predsjednika Kantonalnog odbora SDA Unsko-sanskog kantona Šemsudina Dedića. Kolegij SDA traži da se ostvari puno jedinstvo Stranke kako bi se energija usmjerila na kampanju za predstojeće lokalne izbore.

Zahtijeva se od svih izabranih zvaničnika u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti da poštuju zvanične stavove organa Stranke, te da ih realiziraju kroz rad u zakonodavnim i izvršnim organima. Praksa drugačijeg ponašanja neće biti tolerisana.

Kolegij SDA traži punu saradnju između Kantonalnog odbora SDA USK i članova Skupštine i Vlade ovog kantona izabranih kao kandidata SDA.

Kolegij SDA podržava pregovarački tim SDA koji sa Savezom za bolju budućnost (SBB) dogovara principe zajedničkog nastupa na predstojećim lokalnim izborima.

Usvojen je program obilježavanja 26.godišnjice Stranke prema kojem će se 26.maja ove godine u Sarajevu održati Svečana sjednica Glavnog odbora, te Plenarna sjednica Savjeta SDA.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Grlić Radman poručio Milanoviću: Genocid je genocid, tu se ne propitkuje broj žrtava! Postoji samo genocid!

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je u nekoliko navrata komentarisao genocid u Srebrenici prvenstveno nakon što je HDZ uz SNSD...

Možda vas zanima i ovo