Petak, 18 lipnja, 2021

Kolinda Grabar-Kitarović: Nije uredu da novinar vozi automobil hrvatskog konzula u BiH

Nemojte propustiti

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović kazala je kako na provjeravanju optužbi, koje je proteklih dana pustio ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić, rade hrvatske nadležne službe, javlja Anadolu Agency (AA).

– Uopće to ne želim komentirati, na tome rade nadležne službe. Hrvatski građani i građanke moraju znati da ih hrvatske službe štite od svih ugrožavanja, da one djeluju zakonito i na način kao i sve druge službe u svijetu – poručila je Kolinda Grabar-Kitarović.

Na pitanje novinara da komentira kako se moglo dogoditi da novinar vozi automobil hrvatskog konzula u BiH, koje ima diplomatski status, kazala je kako nema dublja saznanja o tome, kako to smatra nečim što nije uredu te kako je to, prije svega, tehničko pitanje, kojeg treba postaviti Ministarstvu vanjskih i evropskih poslova (MVEP).

Podsjećamo, prošle sedmice je magazin “Žurnal” uz potvrdu ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića objavio seriju tekstova u kojima tvrdi kako su pripadnici Sigurnosno-obavještajne agencije Hrvatske vrbovali bh. građane za informacije o navodnim terorističkim aktivnostima na području.

Prema ovim navodima, cijeli proces u BiH vođen je u koordinaciji zamjenika ministra sigurnosti BiH Mije Krešića, novinara RTRS-a Mate Đakovića i konzula Hrvatske u Tuzli Ivana Bandića.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Međunarodni aerodrom Tuzla: Važna obavijest za one koji putuju u ovu evropsku državu

Putnici koji putuju sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Basel (MLH) moraju ispunjavati sljedeće uslove Iz Međunarodnog aerodroma Tuzla nedavno su...

Možda vas zanima i ovo