Utorak, 19 listopada, 2021

Kolinda pozvala stanovnike BiH da se dogovore kako će izgraditi svoju zemlju

Nemojte propustiti

kolinda-grabar-kitarovicHrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović pozvala je u utorak stanovnike BiH da se dogovore kako će izgraditi svoju zemlju, istaknuvši kako ta država ne funkcionira dobro, javlja Hina.

“Bosna i Hercegovina je država koja ne funkcionira dobro”, ocijenila je Grabar Kitarović tijekom predavanja u Europskoj akademiji u Berlinu, podsjetivši kako je Hrvatska ustrajna na suverenosti, teritorijalnoj cjelovitosti i političkoj neovisnosti BiH, brinući se i za tamošnje Hrvate.

“Zaštita Hrvata u BiH naša je ustavna obveza”, istaknula je hrvatska predsjednica, te dodala kako BiH podržava kao zajednicu ravnopravnih naroda.

U svome obraćanju napomenula je kako će Hrvatska dati svoj doprinos napretku zemalja u jugoistočnoj Europi, te da se otvorena pitanja sa susjedima trebaju riješiti.

“Želimo pomoći susjedima da uštede na vremenu”, rekla je govoreći o spremnosti Hrvatske da pomogne zemljama jugoistočne Europe na njihovu
putu u EU i NATO.

“Snaga europeizacije”, perspektiva europskog zajedništva i napredak u suradnji znači i da se stranice povijesti trebaju zatvarati kako bi se
otvorile nove”, ustvrdila je, istodobno se usprotivivši podizanju novih zidova u Europi.

Grabar Kitarović je u utorak boravila u jednodnevnom nastupnom posjetu Njemačkoj gdje se, između ostalih, susrela s njemačkim predsjednikom Joachimom Gauckom i kancelarkom Angelom Merkel.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Ambasade SAD o izjavama Dodika o organiziranju vojske RS

- Svi građani BiH treba da budu ponosni na OSBiH. Fokusiranje na podjele iz prošlosti neće poboljšati uslove života...

Možda vas zanima i ovo