Petak, 27 siječnja, 2023

Komandant EUFOR-a: Stanje na globalnom planu razlog više za tješnju saradnju

Nemojte propustiti

Wessely je naglasio da je EUFOR partner domaćim institucijama i da nastoji unaprijediti saradnju koja u međunarodnim odnosima ovisi o dobroj komunikaciji.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić danas je, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, primio komandanta EUFOR-a u BiH general-majora Antona Wesselyja. Razgovarali su o situaciji u BiH i, posebno, o opredjeljenju ka zapadnim integracijama.

– Naša nastojanje jeste da budemo dio zapadnih integracija, jer to predstavlja zonu sigurnosti. Ostajemo opredijeljeni na tom putu – kazao je premijer Novalić.

General-major Anton Wessely naglasio je da je EUFOR partner domaćim institucijama i da nastoji unaprijediti saradnju koja u međunarodnim odnosima ovisi o dobroj komunikaciji.

– Stanje na globalnom planu samo je razlog više za tješnju saradnju – kazao je komandant EUFOR-a.

Pojasnio je da povećano prisustvo snaga EUFOR-a u BiH pokazuje njegovu opredijeljenost Bosni i Hercegovini i njenim ljudima. Pri tome, istakao je general-major, EUFOR redovno objavljuje i najavljuje sve svoje aktivnosti.

Sagovornici su dosadašnju saradnju ocijenili obostrano uspješnom i korisnom, naglasivši da su i dalje opredijeljeni na njeno proširenje i unapređenje.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Mostarac doživio šok kod bankomata kada je dizao plaću, htjela mu se p(r)odati za 30 KM: ‘Je li moguće da se to događa u...

- Ostao sam zatečen, je li moguće da se to događa u centru grada? Da siromaštvo i potreba mogu potaknuti...

Možda vas zanima i ovo