Subota, 21 svibnja, 2022

Komandantica NATO Štaba u Sarajevu Pamela McGaha se sastala sa šefom OSA-e

Nemojte propustiti

McGaha je potvrdila podršku institucijama Bosne i Hercegovine u pogledu provođenja reformi odbrambenog i sigurnosnog sektora i osiguranju sigurnosti i stabilnosti na zapadnom Balkanu.

Komandantica NATO Štaba u Sarajevu brigadna generalica Pamela McGaha sastala se danas s generalnim direktorom Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine Osmanom Mehmedagićem.

Tokom svoje prve posjete Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH generalica McGaha se upoznala s radom Agencije, dosadašnjim rezultatima i planovima za naredni period.

Također, razgovarano je o dosadašnjoj saradnji Agencije s NATO štabom u Sarajevu u okviru svojih nadležnosti. Izraženo je obostrano zadovoljstvo posjetom i razmijenjenim informacijama u oblasti sigurnosti s posebnim osvrtom na dešavanja u Ukrajini.

Komandantica NATO Štaba u Sarajevu je potvrdila podršku institucijama Bosne i Hercegovine u pogledu provođenja reformi odbrambenog i sigurnosnog sektora i osiguranju sigurnosti i stabilnosti na zapadnom Balkanu.

Generalni direktor OSA-e poželio je uspješan mandat generalici McGaha te je još jednom izražena želja za nastavkom odlične saradnje između Obavještajno-sigurnosne agencije BiH i NATO Štaba u Sarajevu, saopćeno je iz OSA-e.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Procurio još jedan snimak neobičnog Putinovog ponašanja, pogoršava li mu se zdravlje?

Na snimku koji su podijelili ruski mediji i koju je prenijela ukrajinska novinska agencija Daily Ukrainian News, Putin treska...

Možda vas zanima i ovo