Nedjelja, 1 listopada, 2023

Komandantica NATO Štaba u Sarajevu Pamela McGaha se sastala sa šefom OSA-e

Preporučeno

McGaha je potvrdila podršku institucijama Bosne i Hercegovine u pogledu provođenja reformi odbrambenog i sigurnosnog sektora i osiguranju sigurnosti i stabilnosti na zapadnom Balkanu.

Komandantica NATO Štaba u Sarajevu brigadna generalica Pamela McGaha sastala se danas s generalnim direktorom Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine Osmanom Mehmedagićem.

Tokom svoje prve posjete Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH generalica McGaha se upoznala s radom Agencije, dosadašnjim rezultatima i planovima za naredni period.

Upravo se čita:  Sve su straže, sve su straže: U Gacku svaki mladić koga uhvatiš za ruku smatra se pripadnikom Četničke omladine

Također, razgovarano je o dosadašnjoj saradnji Agencije s NATO štabom u Sarajevu u okviru svojih nadležnosti. Izraženo je obostrano zadovoljstvo posjetom i razmijenjenim informacijama u oblasti sigurnosti s posebnim osvrtom na dešavanja u Ukrajini.

Komandantica NATO Štaba u Sarajevu je potvrdila podršku institucijama Bosne i Hercegovine u pogledu provođenja reformi odbrambenog i sigurnosnog sektora i osiguranju sigurnosti i stabilnosti na zapadnom Balkanu.

Generalni direktor OSA-e poželio je uspješan mandat generalici McGaha te je još jednom izražena želja za nastavkom odlične saradnje između Obavještajno-sigurnosne agencije BiH i NATO Štaba u Sarajevu, saopćeno je iz OSA-e.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

I Ramo Isak poslao poruku Dodiku: Iskoristi dane na slobodi, uživaj u bh. ljepotama

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak reagovao je na izjavu predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika o tome da...

Možda vas zanima i ovo